Вступників попереджають про зміни у цьогорічній вступній кампанії у виші.

Цього року на вступників та вищі навчальні заклади чекають деякі базові зміни, передає УНН з посиланням на прес-службу МОН.

Цього року абітурієнти зможуть подавати документи — 15 заяв на 5 спеціальностей — виключно у електронній формі.
Набір студентів буде здійснюватися за новим єдиним переліком галузей і спеціальностей, затвердженим у 2015 році.
Вступникам повністю прибрали норму про позаконкурсний вступ, а також цільовий прийом. Таким чином, усі учасники вступної кампанії проходитимуть конкурсний відбір.
Разом з тим, є категорії громадян, які потребують підтримки держави. Ці абітурієнти вступатимуть за конкурсом, але на основі інших видів вступних випробувань. Так, наприклад, МОН розробило стратегію для підримки вступників з Криму та Донбасу.
Також зазначається, що для вступників денної форми навчання за всіма освітніми рівнями новим нововведенням є “Адресність держзамовлення”, завдяки якому місця у ВНЗ приноситимуть вступники, які їх вибороли.
Ще одним нововведенням є так звані “Вільні траєкторії”, згідно з якими два предмети для вступу за результатами ЗНО фіксовано визначатиме ВНЗ, а третій обиратиме серед запропонованих варіантів вступник.
Для тих, хто хоче вступити у магістратуру на спеціальність 081 Право, МОН запустило у дев’яти університетах пілотний проект, за яким вступ здійснюватиметься за тестом ЗНО. Як заявляють у МОН, у майбутньому це дасть можливість забезпечити більш рівні умови для вступників на цю спеціальність, зробити прозорішим вступ до магістратури.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *