Світову змову POKEMON GO викрито!

Тричі давав на цю тему інтерв'ю, так що довелося покопатися в англомовних першоджерелах.
- Розробник гри: Niantic Labs. Внутрішній старт-ап Гугла.
- Ніантік заснований Джоном Хенком (John Hanke), який заснував Keyhole, Inc ( "Замкова щілина") - проект для картографування поверхні, викуплений все тим же Гуглом і створив на його базі Гугл-карти, Гугл-Земля, Гугл-Стрітс.
- А тепер увага. Keyhole, Inc спонсорував венчурним фондом In-Q-Tel. Це фонд ЦРУ, який цілком офіційно створений в 1999 році.
За допомогою вищевказаних аплікацій, були вирішені важливі завдання:
- Оновлюване картографування поверхні планети, включаючи дороги, бази і тд. Але ж колись, карти-кілометровки вважалися стратегічними і секретними. В цивільні карти навіть спеціально вносилися похибки.
- Автомобілі-роботи від Гугл-Стрітс заглянули в усі провулки, картографувати наші міста, машини, особи ...
Залишалася одна проблема. Як заглянути в наші будинки, підвали, тінисті алеї, казарми, держустанови і так далі, за списком?
І що б ви думали? Все та ж конторка, Niantic Labs, випускає геніальну вірусну іграшку, новомодної технології додаткової реальності.
Варто вам завантажити додаток, і дати їй відповідні права (доступ до камери, мікрофона, гіроскопа, GPS, що підключається пристроїв, в тому числі - носіям USB і тд), і ваш телефон одразу ж завібрує, повідомляючи про знаходження перших трьох покемонів! (Перша трійка завжди з'являється відразу і поблизу).
Гра зажадає зняти їх з усіх боків, щасливо нагородивши вас першим успіхом. А заодно отримавши фото приміщення де ви знаходитеся, включаючи координати і кут нахилу телефону.
Вітаю вас! Ви тільки що провели зйомку вашої квартири! Далі пояснювати?
До речі, встановлюючи гру, ви приймаєте умови оферти. А вона - не проста. Niantic вас офіційно попереджає: "Ми співпрацюємо з державними структурами і приватними компаніями. Ми можемо розкрити перед ними будь-яку інформацію про вас або вашу дитину ...". Але хто ж це читає?
А ще там є пункт 6: "наша програма не має можливості виконувати запит вашого браузера" Do not track "-" Не стеж за мною ". Іншими словами - стежили і стежитимуть.
Отже, крім добровільного і радісного картографування всього і вся, відкриваються ще кумедні можливості.
Наприклад, захочеться самі_знаете_кому дізнатися - що зараз робиться в будівлі, скажімо, Верховної Ради? І у десятків депутатів, прибиральниць, журналістів - завібрують телефони: "Пікачу поруч!". І щасливі громадяни тримають свої смартфони, активуючи камери, мікрофони, GPS, гіроскопи ... І закрутяться на місці, дивлячись в екран і навантажуючи канали зв'язку терабайтами відео ...
Бінго! Світ знову змінився, світ став іншим. Ласкаво просимо в нову еру.
Джерело:shkola.ua

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *