З наступного року паперові підручники замінить планшет?

Уже з наступного року українські школярі матимуть змогу обирати між звичним підручником і його електронним відповідником. У Міністерстві освіти і науки України повідомляють, що в 2017 році при закупівлі підручників наполягатимуть на виданні їхньої електронної версії.
Розвантажити дитячі спини – таку мету у буквальному розумінні ставлять перед собою у Міносвіті. Замість важких наплічників, наповнених друкованими книгами, лише один електронний гаджет. Міністерство розпочало перемовини із видавцями. У майбутніх контрактах із видавцями зазначатимуть вимогу щодо електронної версії. Батьків заспокоюють: отримати електронні підручники можна буде безкоштовно з мережі Інтернет. Паперова книга теж залишиться на шкільних партах.
Зауважимо, що прочитати книгу в електронному форматі можна лише за допомогою електронного пристрою. Такі пристрої для сучасного школяра не новинка. Багато учнів використовують телефони великих діагоналей, електронні книги та планшети як альтернативу паперовим книжкам через мобільність та зручність.
Позиція вчителів щодо нововведення неоднозначна. Багато ставляться до нього неприхильно і цьому є логічне пояснення. Електронні підручники відрізняються від класичних, тому дітям буде непросто працювати гуртом із класом. З чисто практичної сторони, такі пристрої доволі тендітні у порівнянні із паперовим підручником. Якщо звичайна книжка за своє життя може впасти зі столу десятки разів і це їй не зашкодить, то життя електронної може закінчитися після одного такого падіння. Ще один негатив – згубний вплив на дитячий зір.
Все ж, ідея розвантажити спини школярів має і хороші сторони. Усі добре пам’ятаємо, яку важку ношу, в буквальному розумінні, щодня носить школяр. Сподіваємося, до впровадження нововведення відомство проаналізує всі недоліки і мінімізує їх.
Підготувала Юлія Хім’як

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *