3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Велика місія цього дня -  ще раз нагадати спільноті, владі, громаді, що поруч з нами живуть ті, хто з різних причин має непоправні проблеми зі здоров’ям. Ці люди є частинкою нашого суспільства. Вони працюють, беруть активну участь у громадському житті,  одружуються, народжують дітей, створюють художні колективи, вишивають, малюють. Вони здобувають кращі результати на спеціальних олімпіадах, аніж наші професійні спортсмени. Вони живуть повноцінно, радісно, бо більше, ніж будь-хто, цінують та шанують кожен прожитий день.

На Тернопільщині проживає понад 50 тисяч людей з інвалідністю. Обласна влада розробила та прийняла ряд обласних програм, які торкаються вирішення проблем  і людей з обмеженими можливостями – обласну програму «Ветеран» на 2015-2019 роки, обласну комплексну програму соціальної підтримки мало захищених верств населення Турбота» на 2016-2020 роки, обласну цільову програму щодо реалізації конвенції ООН про права інвалідів на 2016-2020 роки.

Та, очевидно, потрібна цим людям ще наше чисто людське співпережиття, проста допомога у побуті чи на вулиці, добре слово та увага. Їм потрібна справедлива шана суспільства.

Цей день – нагадування кожному, час, коли варто замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я.  І найголовніше – пам'ятаймо про це увесь час.  

Лише спільними зусиллями можливо подолати проблеми, які, на жаль, існують у суспільстві щодо забезпечення всіх конституційних прав людей з інвалідністю.

Від себе особисто та усього депутатського корпусу висловлюю вдячність усім  громадським організаціям, які взяли на себе нелегку працю та щоденну допомогу з подолання труднощів людьми, які мають проблеми зі здоров'ям. Висловлюю найтепліші слова нашим співвітчизникам – громадянам, на долю яких випали нелегкі випробування. Найголовніше - міцного здоров'я, родинного затишку, життєвого оптимізму, добробуту, щастя та витримки у всіх життєвих випробуваннях.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *