Чортківчан чекають на роботу в Польщі.

Зменшення кількості безробітних призвело до того, що вже понад 45 відсотків роботодавців заявляють про проблеми з нестачею робочих рук.
Справа стосується таких галузей як виробництво, обслуговування та торгівля – наголошує Кшиштоф Інґльот з Work Service SA. За його словами без працівників з України, велика кількість фірм у Польщі мали б проблеми з реалізацією замовлень:
«В даний час ми маємо вже майже один мільйон працівників з України, щоб собі це унаочнити – досить уявити, що йдемо вулицею, і кожен п’ятнадцятий-шістнадцятий із перехожих – це працівник з України. Імміграція з України поповнює наш ринок праці, тобто коли роботодавець потребує працівника, а в Польщі його немає, тоді приймає працівника з України. Це дуже позитивно».
В оцінці Кшиштоф Інґльота, дотеперішню політику видавання дозволів на працевлаштування для іноземців з-за східного кордону лише на 6 місяців, необхідно змінити. Для польської економіки буде корисним, якщо українці отримуватимуть дозволи на 3-4 роки і водночас приїжджатимуть тут із сім’ями.
В даний час уряд готує зміни в міграційній політиці, так щоб затримати у Польщі громадян з-за східного кордону, пише polradio.pl.
Нагадаємо, Тернопільщина разом зі Львівщиною лідирує серед регіонів України за кількістю заробітчан у Польщі.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *