Врослий ніготь: що робити і як не допустити розвитку захворювання. відео

Врослі нігті - це боляче, негарно і загрожує серйозними запальними процесами. 

Як впоратися з цією напастю, розповіли експерти, яких цитує health info з посиланням на goodhouse.ru.
Вростання нігтьової пластини в знаходиться поруч шкіру (бічну частину валика) - процес досить болісний, і не помітити його складно. Головні симптоми - почервоніння, запалення, хворобливі відчуття при ходьбі.
Причини вростання нігтя
  • Тісна і незручне взуття.
  • Неправильна обрізка нігтів.
  • Мозолі на навколонігтьової валика.
  • Збільшення переднього нігтьового валика.
  • Травми.
  • Грибкові захворювання.


Як не допустити вростання нігтя?
Правильно подстригайте нігті. Важливо підстригати нігті по прямій лінії, відповідно до їх природною формою (не так як на руках). 
Не обрізайте нігті дуже близько до шкіри, тому що це дуже легко викликає роздратування і може потрапити інфекція. Крім того, не намагайтеся витягнути непотрібні частини нігтьової пластини. Шкіра повинна вирізатися обережно, бажано з використанням спеціальної рідини для видалення. Завдяки рідині шкіру можна пом'якшити, видалення проходить дуже просто, і ризик пошкодження нігтя мінімальний.
Уникайте тісного взуття з вузьким носом. Дуже тісні шкарпетки теж можуть спровокувати вростання нігтя.
Не запускайте грибкові захворювання і наслідки травм. Якщо ви помітили зміни на нігтьової пластини, не залишайте їх без уваги, звертайтеся до лікаря.
Робіть професійний педикюр. 
Людям, схильним до вростання нігтів, бажано робити педикюр у майстри в салоні, який за допомогою спеціальних інструментів зможе правильно підстригти ніготь. 
Хірургічна операція часто закінчується повним видаленням нігтя, тобто по суті, прибираються не причини, а наслідок. Після операції ніготь, швидше за все, вросте знову.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *