Чортківські підприємці заставили владу звернути на них увагу!

Зважаючи на побажання підприємців переглянути процентні ставки єдиного податку, міський голова Володимир Шматько ініціював проведення сімнадцятої позачергової сесії Чортківської міської ради VII скликання, що відбулась 30 січня поточного року.

Проведенню пленарного засідання передували зустрічі очільника міста з підприємцями Чорткова у РБК ім. К. Рубчакової, міській раді, де обговорювались питання забезпечення життєдіяльності міста у розрізі доходів і видатків на 2017 рік, змін в Податковий і Бюджетний кодекси та можливість диференційованого підходу по сплаті єдиного податку фізичними особами-підприємцями II категорії. Як відомо, саме цей вид податку стовідсотково йде до місцевого бюджету. 

Не дивлячись на те, що в результаті зменшення процентної ставки для деяких категорій підприємців міська скарбничка недоотримає більше 500 тис. грн. депутатський корпус одноголосно підтримав позицію міського голови Володимира Шматька та вніс зміни до рішення міської ради від 06 липня 2016 року № 261 “Про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців на 2017 рік”, де процентна ставка по сплаті єдиного податку була встановлена 20 %. 
Таким чином, у грошовому еквіваленті щомісячна сплата підприємців, яким встановлено 12 % складатиме - 384 грн., 13 % - 416 грн., 14 % - 448 грн., 15 % - 480 грн., 16 % - 512 грн., 17 % - 544 грн., 18 % - 576 грн., 19 % - 608 грн., 20 % 640 грн.

“Ми повинні розуміти, що залежно від виду діяльності, підприємець отримує і різний прибуток. Тому, цілком погоджуюсь, що в цьому питанні не може бути зрівнялівки”,- зазначив міський голова. 

Прийняття цього рішення засвідчило готовність міської влади до конструктивного діалогу з усіма суб’єктами господарювання. Адже від створення сприятливих умов для розвитку підприємницької діяльності залежать такі важливі речі як наповнення місцевого бюджету, створення нових робочих місць, й перспектива розвитку міста Чорткова загалом. 

Другим питанням, внесеним до порядку денного позачергової сімнадцятої сесії міської ради стало внесення змін до рішення міської ради від 23 грудня 2016 року № 449 “Про затвердження Програми забезпечення розроблення містобудівної документації (генерального плану міста Чорткова) на 2017 рік”. Депутати погодили дофінансування цієї програми на 500 тис. грн., у зв’язку із збільшенням видатків на здійснення проектно-вишукувальних робіт. 

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *