У Чортківському лісгоспі стартувала лісокультурна кампанія

У південній частині державного підприємства «Чортківське лісове господарство» стартувала весняна лісокультурна кампанія. Наддністрянське, Колиндянське, Гусятинське, Більче-Золотецьке і Борщівське лісництва розпочали її з доповнення лісових культур дубом звичайним. Про це поінформував головний лісничий ДП «Чортківський лісгосп» Роман Попіль.
        Погодні умови поки що не сприяють посадці лісових культур. Відтак чортківські лісівники чекають сприятливого періоду, аби здійснити насамперед підготовку ґрунту, а згодом приступити й до головного завдання лісівничого року – посадки лісів.
        На даний час доповнення лісокультур уже проведено на 10-гектарній площі. На 10 гектарах створюватимуть лісозахисні насадження (нові ліси). Всього ж за весняну лісокультурну кампанію планують заліснити 120 гектарів. Здійснюватимуть посадку лісів в основному шляхом посіву жолудя дуба звичайного. До слова, минулоріч чортківські лісівники шляхом посіву жолудя дуба звичайного створили 125,1 гектар лісів, що становить 81 відсоток від загальної площі створення лісокультур (154,59 га).

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *