Пільгові категорії населення міста отримають купони на безкоштовний проїзд

Рішенням виконавчого комітету Чортківської міської ради від 21 січня 2015 року затверджено положення “Про порядок відшкодування витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій населення міста Чорткова пасажирським транспортом загального користування на 2016 рік”.

Пільгові категорії населення міста отримають купони на безкоштовний проїзд Рішенням виконавчого комітету Чортківської ...
Опубліковано Чортківська міська рада 22 січня 2016 р.
Згідно з цим документом, 5 пільгових категорій населення мають право отримати 8 безкоштовних купонів для проїзду по маршрутах загального користування АТП 16-142 протягом одного місяця. Отримати такі купони можна у міському управлінні соціального захисту населення, сім'ї та праці за пред'явлення посвідчення. Варто підкреслити, що невикористані купони діятимуть і в наступні періоди протягом 2016 року.
До пільгових категорій, визначених згідно положення, відносяться 5 категорій загальною кількістю у 1465 осіб: Інваліди війни І, ІІ, ІІІ груп, учасники бойових дій; Потерпілі та ліквідатори наслідків ЧАЕС І та ІІ категорій; Реабілітовані; Інваліди загального захворювання І та ІІ груп; Діти, інвалідність яких пов'язана з наслідками аварії на ЧАЕС. 
Додамо, що АТП 16-142 в тому числі забезпечує безкоштовний проїзд учасникам АТО й наявність 2 пільгових місць для дітей із багатодітних сімей, звісно, за пред'явлення відповідного документу. Безкоштовний проїзд пільговим категоріям населення пропонують і 3 приватних перевізники міста — одночасно в одній маршрутці може знаходитися 2 пільговиків.
Також перевізник загального користування пропонує придбати економніший варіат проїздного квитка, вартістю в 120 грн. за місяць (при повній ціні у 180 грн./міс.). 
Річні витрати для реалізації положення складатимуть близько 560 тис. грн. А це, як зазначив міський голова Володимир Шматько, кошти з міського бюджету, передбачені на капітальний ремонт доріг. 
Прийняте виконкомом положення вступить у дію з 1 лютого 2016 р. Тому звернутися за отриманням проїздних купонів для пільговиків та за вкладкою по своїх посвідченнях для учасників АТО можна вже наступного тижня в Управління соціального захисту населення, сім'ї та праці Чортківської міської ради (1-й поверх, ліве крило, кабінет № 8)
Під час засідання виконкому Чортківської міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Володимира Шматька, розглянуто проекти рішень, декотрі з яких вже встигли набути суспільного розголосу в місті, й стати, без перебільшення, визначальними у подальшій долі його мешканців. 
Одним з таких можна вважати пасажирські перевезення пільгових категорій населення на 2016 рік.  Начальник відділу з економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності міської радиНаталія Ревега ознайомила присутніх із текстом положення “Про порядок відшкодування витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій населення міста Чорткова пасажирським транспортом загального користування на 2016 рік”, та надала відповідні роз'яснення. Члени виконкому підтримали даний проект. Таким чином, 5 пільговим категоріям громадян до яких відносяться інваліди І, ІІ, ІІІ груп, учасники бойових дій; потерпілі та ліквідатори наслідків ЧАЕС І та ІІ категорій; реабілітовані; інваліди загального захворювання І та ІІ груп; діти, інвалідність яких повязана з наслідками аварії на ЧАЕС матимуть право отримати 8 безкоштовних купонів для проїзду по маршрутах загального користування АТП 16-142 протягом одного місяця. Невикористані купони діятимуть в наступні місяці протягом року. Купони можна буде отримати у міському управлінні соціального захисту населення, сім'ї та праці. 
Окрім цього, за пред'явлення відповідного документу, АТП 16-142 забезпечить можливість безкоштовного проїзду для учасників АТО й наявність 2 пільгових місць для дітей із багатодітних сімей. Також перевізником запропоновано придбати здешевлений варіант проїздного квитка, вартістю в 120 грн. на місяць (при повній ціні у 180 грн./міс.). 
«Річні витрати реалізації прийнятого положення складатимуть близько 560 тис. грн. Це кошти з міського бюджету, що передбачались на капітальний ремонт доріг. 
Я прошу пробачення у тих мешканців міста, які не ввійшли до перерахованих категорій. На жаль, у міському бюджеті не має можливості забезпечити купонами усіх пільгових категорій громадян, це не під силу не тільки Чорткову, але й іншим містам. Проте, ми одні з небагатьох міст в Україні, які хоча б частково компенсують витрати за проїзд», - зазначив Володимир Шматько. 
Важливим питанням порядку денного засідання виконавчого комітету Чортківської міської ради стало затвердження плану роботи на І квартал 2016 року. Члени виконкому внесли свої пропозиції та погодили питання, запропоновані до розгляду протягом I кварталу поточного року. 
Так, прийнято рішення про заслуховування звітів щодо роботи газети «Чортківський вісник», виконання програм міського бюджету на 2016 рік, роботи центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, школи-інтернату, підготовку комунальних підприємств до весняних робіт, заслуховування начальника водоканалу про ситуацію на підприємстві, організації харчування в дитячих дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх школах міста та інші.
Члени виконкому не затвердили регламент виконавчого комітету міської ради. Прийнято рішення про перенесення цього питання на наступне засідання, так як не відбулось попереднього обговорення та опублікування на офіційному сайті міської ради.
Серед інших питань, включених до порядку денного, розглянуто надання дозволу на списання основних засобів, розміщених в дошкільному навчальному закладі № 1 «Золота рибка». 
Мова йшла про списання котлів опалення, які не придатні для використання. У приміщення котельні здійснено реконструкцію та придбано нові котли, що використовуються за призначенням. Після обговорення доцільності списання приладів, члени виконкому погодили надання відповідного дозволу. 
Також погоджено надання матеріальної допомоги учасникам АТО, малозабезпеченим верствам населення. Більшість звернень була від людей похилого віку з проханням допомогти у придбанні медикаментів, виділення матеріальної допомоги на лікування. З усіх звернень прийнято рішення про виділення матеріальної допомоги.
Обговорено питання про розгляд скарги мешканця міста щодо скасування постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Чортківської міської ради про призначення штрафу за незаконну вирубку дерева. І хоча це дерево дійсно становило загрозу для перехожих, його потрібно було знешкодити, громадянин не звернувся за дозволом до міської ради. 
«Потрібно пам’ятати про те, що ніхто не може самовільно нищити зелені насадження, неправомірні дії потягнуть за собою відповідальність»,- зазначив міський голова. 
Члени виконкому розглянули ще цілу низку важливих питань та прийняли відповідні рішення. 
На завершення засідання Володимир Шматько подякував усім за плідну роботу і побажав успіхів у подальшій співпраці.
Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями і засобами масової інформації

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *