НАЙМОЛОДШІ ЧЕМПІОНИ ПРОВЕЛИ СЕАНС ОДНОЧАСНОЇ ГРИ В ШАХИ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ЧОРТКОВА НА 20 ДОШКАХ

Унікальний захід відбувся в середу 24 лютого в актовому залі чортківської гімназії імені Маркіяна Шашкевича. Сеанс одночасної гри в шахи для дітей на 20 дошках провели: Запорожець Петро – чемпіон області до 8 років і бронзовий призер чемпіонату України в цій ж віковій категорії, учасник чемпіонату Європи 2015 р, Кустра Владислав – чемпіон області до 10 років, призер всеукраїнських турнірів; обидва шахісти - першорозрядники.
Організатором сеансу одночасної гри виступив шаховий клуб «Тріумф» м.Чортків, який з грудня минулого року функціонує на базі дитячого клубу «Веселі бджілки». Метою сеансу була популяризація шахів в Чорткові і ознайомлення дітей з цією чудовою грою.



Участь в сеансі одночасної гри взяли 16 школярів з Чорткова і 4 школярів з Борщова. Діти показали непоганий рівень гри, а двом з них вдалось звести свої партії до нічиїх. 
Після півтори години напруженої гри Вікторія Прийдун, учениця місцевої гімназії та Кустра Владиславом звели свою партію внічию. Останніми свою партію догравали Запорожець Петро та четверторозрядник з Борщова Владислав Василькевич. Після більш як двох годин гри на шахівниці виник пат, таким чином партія закінчилась внічию. Причому матеріальна перевага була на боці шахіста з борщівщини. 
Хорошу гру продемонстрував чортківчанин Голодрига Данило, учень 7 школи, який всю партію володів матеріальною перевагою, але в кінці гри припустився двох фатальних помилок. 
Також варто відзначити Старовойта Владислава, одинадцятикласника-гімназиста, який дуже добре грав та одна помилка звела нанівець всю гру.
Багрій Максим, Коротченко Олександр, Крулевський Максим, Кушнір Максим, Скрипник Тимофій, Ратушняк Іван, Рустамов Роман, Чайковський Максим та Шалік Анна боролись до останнього. 
Дякуємо керівництву гімназії ім.Маркіяна Шашкевича за допомогу у проведені цього сеансу. Дякуємо нашим юним сеансерам, батькам і всім дітям! 
До зустрічі за шахівницею!
За матеріалами  спільноти Шаховий Клуб Тріумф Чортків

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *