Чому варто взяти за звичку заправляти авто у Чорткові?

«Заправив автомобіль на АЗС свого міста – зробив внесок у його розвиток». Із такими закликами у Чорткові звернулись до місцевих водіїв підприємці.

Згідно Податкового кодексу України, від  роздрібної торгівлі підакцизних товарів, у тому числі й палива, 5% усіх коштів іде в бюджет міста. Тому активніше придбання місцевого «акцизу» може значно збільшити надходження у міську казну, повідомляє tmcinfo.
Святослав Мазуренко, підприємець, активіст: «Якщо збільшити цей податок хоча б на 10%, то вийде приблизно 600 тисяч гривень. І це досить реально. Поясню. Особисто я, коли раніше їхав до Тернополя, – зупинявся у Теребовлі і там залишав кошти, там заправлявся. Тепер же я спочатку заправляюсь у Чорткові, а потім вирушаю в дорогу. Таких прикладів є дуже багато».
Цю ідею підтримала більшість активних підприємців, мешканцям Чорткова ініціатива сподобалась.
Святослав Мазуренко, підприємець, активіст: «Ми подумали, як донести цю інформацію до людей, розробили інформаційний плакат, розмістили його в соціальних мережах. Люди активно ініціативу підтримали і це нас надихнуло. Ми зібрали кошти, орендували три біл-борди, на яких розмістили інформацію. На даний момент ми вивчаємо досвід інших міст. Будемо обов’язково втілювати аналогічні соціальні проекти».
У 2015 році від акцизних товарів в бюджет Чорткова надійшло близько 10 мільйонів гривень, тому подібні проекти потрібно розвивати надалі, щоб збільшити показники – переконаний міський голова.
Володимир Шматько, міський голова Чорткова: «Ці кошти ми використовуємо для розвитку, на ремонт доріг міста. І тому саме такі соціальні проекти, саме така реклама на біл-бордах повинна привернути увагу водіїв, у першу чергу – чортківчан: якщо подорожуєш, їдеш у далеку дорогу за межі нашого міста, то заїдь на нашу заправку, заправся якісним пальним у нашому місті і залиши свою лепту для розвитку міста. І тоді контролюй, куди ідуть ці кошти. Таким чином разом творимо місто Чортків».
Репортер, камера, відеомонтаж – Степан Гречківський

1 коментар:

Анонім сказав...

дивився ваше відео там говориться що в бюджет надійшло 10 000 000 грн що було зроблено в м. Чортків на ці кошти?

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *