Чи стануть пішохідні переходи у Чорткові безпечними?


В Одесі на пішохідному переході встановили перший спеціальний LED-ліхтар з червоним відтінком світіння. 

Унікальний світильник облаштували на розі вулиць Бугаєвської та Будівельної у рамках пілотного проекту покликаного поліпшити освітлення та безпеку на дорогах у віддалених районах міста, передає Одесит


Світлодіодний ліхтар з червоним відтінком світіння дозволяє водіям бачити пішохода на відстані близько 50 метрів. Аналогів такого освітлювального приладу в Україні поки немає – його виготовили одеські інженери за розробками німецьких колег. 


До цього часу на одній з найнебезпечніших ділянок Бугаївки не було пішохідного переходу, а кількість ліхтарів можна було перерахувати на пальцях однієї руки. Мешканцям району доводилося перетинати проїжджу частину дрібними перебіжками. Півроку тому тут дивом вижив пішохід. 


"На розі вулиць Бугаєвської та Будівельної не було жодних розпізнавальних знаків пішохідного переходу, завжди темно - стояли одні стовпи, - розповідає мешканка будинку по вул. Бугаєвська, 48 Олена. – Тут дуже часто траплялись ДТП".

Городяни звернулися за допомогою у мерію – і на проблемній ділянці дороги зробили розмітку та встановили сучасний світлодіодний ліхтар. 


Передбачається, що незабаром LED-ліхтарі з червоним відтінком з’являться і в інших районах обласного центру. "На найближчій сесії міськради ми плануємо затвердити програму розвитку околиць міста, - запевняє депутат Одеської міськради Олександр Іваницький. - Мер повністю підтримав наш проект - світлодіодне освітлення зі світловідбиваючим ефектом забезпечить безпеку і комфорт на аварійно небезпечних ділянках доріг". 

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *