Місячник добровільної здачі зброї

З 1 березня 2016 року на території району проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів. Мета заходу – запобігти незаконному обігу зброї, та суттєво знизити здійснення тяжких злочинів.

      Обов'язковій здачі в поліцію підлягають зброя і боєприпаси, що знаходяться у незаконному користуванні. Сюди відноситься і знайдена на місцях боїв Великої Вітчизняної війни зброя військових зразків, і та, яка залишилася онукам або дітям від родичів, так як після смерті власника її зберігання незаконне.
       Громадяни, які добровільно здали зброю, в цей період мають можливість зареєструвати її на своє ім'я, за умови, що вона не є краденою і не використовувалася в будь-яких кримінальних цілях.
         Крім того, всі, хто добровільно здав в поліцію зброю, боєприпаси та вибухові речовини, які незаконно зберігалися, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.
       Згідно санкції ч. 1 ст. 263 КК України, за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. 
         Отож зважте на власну безпеку і безпеку  інших людей. Подбайте про те, щоб уникнути кримінальної відповідальності.
     З питань здачі  зброї, а також придбання чи реєстрації зброї, та спецзасобів звертайтеся службу дозвільної системи Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській обл.  або за тел. 2-12-45.
Начальник Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області   Юрчак Валентин Михайлович.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *