Водоканал може виробляти газ?


Комунальне підприємство "Харківводоканал" планує виробляти біогаз з каналізаційного мулу, який нині складується на полях фільтрації загальною площею близько 120 га. 


Систему обробки осаду стічних вод з отриманням біогазу, в комплексі з когенераційним виробництвом електричної і теплової енергії та блоком термічної утилізації каналізаційних відходів зведуть у рамках інвестиційного проекту "Удосконалення системи мулового господарства очисних споруд міста Харкова", який реалізується за фінансової підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Фонду чистих технологій, передає Vodokanal.kharkov

Як зазначає начальник служби енергоменеджменту КП "Харківводоканал" Станіслав Третьяков, реалізація проекту дозволить підприємству частково перейти на електричну та теплову енергію власного виробництва. 


«Біогазова установка забезпечить електрикою та теплом Комплекс біологічної очистки «Безлюдівський», - пояснює фахівець. – А також у 13 разів зменшить кількість осаду і звільнить для потреб міста 106 гектарів землі».

Проект "Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд міста Харкова", загальна вартість якого становить 75,8 млн доларів, планують реалізувати до кінця 2019 року. 

Наразі КП "Харківводоканал" також планує залучити кошти на реалізацію проекту з модернізації насосних станцій і мереж водопостачання, в рамках якого буде встановлене енергоефективне насосне обладнання з частотним регулюванням. 

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *