Мер просить не слухати російське.

ЗВЕРНЕННЯ
до мешканців міста та суб’єктів господарювання всіх форм власності, які здійснюють свою діяльність на території м. Бережани,щодо утримання від трансляції музичного супроводу та виконання російськомовних пісень.


 Шлях розвитку української мови - це тернистий шлях боротьби. Дуже багато жорстоких літ пережила наша мова, мужньо витерпіла знущання та заборони. Усі повинні усвідомлювати, що мова - перша ознака Нації. Є мова, є і держава, є і народ. Від часів царизму та в умовах радянської імперії наша мова витримала 48 заборон. Подібного не знала історія жодної мови, жодної держави.
І, особливо, у такий нелегкий для нашої держави час, коли ще зовсім недавно віддали свої життя Герої Небесної Сотні, зазнали тортур і катувань тисячі українців, коли зараз на сході України ведеться повномасштабна, нав’язана Росією війна, де гинуть наші молоді хлопці, захищаючи нас та наших дітей, коли в державі оголошуються дні жалоби за загиблими – у місті гучно лунають пісні російською мовою. Так, у закладах громадського харчування і торгівлі – кафе, барах, ресторанах, нічних клубах, заправках АТЗ, на торгових майданчиках транслюються і виконуються російськомовні пісні.

Увесь цивілізований світ підтримав Україну і ввів економічні санкції проти російського агресора. Українці ініціюють та підтримують акції, котрі мають на меті розбудити в наших людей споживчий патріотизм – «Не плати агресору», «Російське купив – війну оплатив», міські ради приймають рішення щодо заборони «попси» та «шансону», у всіх поїздах «Укрзалізниці» заборонено трансляцію відео та аудіо творів, що пропагують та рекламують стиль життя кримінальних злочинців, Міністерство культури на своєму веб-сайті опублікувало список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України.

Зважаючи на непросту та напружену ситуацію у державі, звертаємося до всіх власників, орендарів закладів торгівлі, громадського харчування та відпочинку, заправок АТЗ, до водіїв автобусів, автомобілів-таксі утриматися від трансляції музичного супроводу та виконання російських пісень, проявити громадянську позицію, національну свідомість, патріотизм, і зробити основою пісенного репертуару твори українських авторів, що сприятиме піднесенню патріотичного духу населення в час військової агресії Росії на Донбасі і анексії частини території України та формуванню у громадськості впевненості у перемозі над підступним ворогом.

Прийнято на третій сесії Бережанської міської ради сьомого скликання 24 березня 2016 року

Міський голова МУЗИЧКА В. Я.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *