22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни 1939-1945 рр

Вранці 22 червня 1941 року війська Німеччини вторглися на територію СРСР. Цей день вважається початком війни на території колишнього СРСР.

Вважається, що Червона Армія втратила 6,3 млн людей убитими і померлими від поранень, 555 тис. померлих від хвороб, загиблих в результаті подій, засуджених до розстрілу і 4,5 млн потрапили в полон і зниклими безвісти. Загальні демографічні втрати — 26,6 млн осіб.
З них втрати України - 10 млн. людей.
З цієї нагоди на території Чортківського району 22 червня 2016 року на будинках і спорудах органів державної влади,органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій приспущено державні прапори, а також обмежено проведення розважальних заходів, о 10.00 год оголошено хвилину мовчання. У церквах району та міста відбудуться поминальні панахиди за полеглими у роки Другої світової війни.
Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.
Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.
Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *