Чому не було води у кранах Чортківчан?


Учора ми отримали декілька повідомлень від жителів міста, що в кранах незважаючи на літню спеку пропала вода! Люди вже боялися, що повторилася минулорічна ситуація, коли серед літа через борги водоканалу відключили електроенергію.
Стурбовані телефонували у Водоканал де їх повідомили, що промивають мережі!
Дійсно останніх декілька днів вода з кранів мала специфічний окрас, запах та осад.
Однак справжньою причиною є заява Володимира Гройсмана про недопущення повторення масового отруєння людей через потрапляння нечистот до водогінної мережі, як це сталося нещодавно в Ізмаїлі Одеської області, в інших містах. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.
"Ситуація є тривожною з точки зору того, що будь-які зливи призводять до таких важких наслідків. Територіальні підрозділи спільно з місцевою владою мають перевірити місця водозаборів, чи є ризики підтоплення, та вжити заходів, аби попередити подібні випадки, що особливо важливо у спекотний період. Нам треба підійти до цього питання спільно з обласними адміністраціями, обласними радами, якщо потрібно, я дам доручення, мерами міст – вони усі знають свою проблематику – подивитися, де є такі проблеми", – зазначив він.
Окремо Гройсман наголосив, що необхідно приділити увагу питанню якості води і каналізування приватного сектора. За його словами, в Україні є ще багато міст, де десятки відсотків населення користуються вигрібними ямами і не мають змоги підключитися до централізованого каналізування.
"Нам теж треба об'єднати тут зусилля, щоб був план дій по кожному місту, як вирішують це питання. Там, де потрібно допомогти, щоб ми допомогли, ми готові допомагати, але це дуже важливо. Якість питної води і каналізування – це те що має бути у 21 сторіччі у кожному дворі", – сказав він.
При цьому Гройсман зауважив, що дасть доручення Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно із Міністерством охорони здоров'я та міськими головами опрацювати це питання.
Як повідомлялося, в Ізмаїлі через спалах кишкової інфекції до медичних закладів, за останніми даними, звернулися 460 осіб з міста Ізмаїл, сіл Броска і Матроска Одеської області. Причиною масового отруєння стало потрапляння відходів з вбиралень будинків приватного сектора до міської водогінної мережі унаслідок підтоплення через сильні зливи, які пройшли у місті 14 червня. Наразі ситуація у місті локалізована.
Люди звичайно ставляться до ситуації з розумінням та всеж таки таких невдоволень небуло би якщо б хочаб на сайті міської ради попередили про це.
Жодних повідомлень не було

Городяни цікавлять чи буде хочаб вибачення за незручності?


Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *