Причини поганого самопочуття - ПОГОДА!

Через погодні примхи, якими багате нинішнє літо, багато людей вже з ранку відчувають слабкість, млявість і втома. Скаржаться, що болить голова, виникає запаморочення.

«У західних регіонах передбачається спекотна погода, високі температурні показники. Вночі передбачається від двадцяти чотирьох до двадцяти шести градусів тепла, вдень – від двадцяти п’яти до тридцяти трьох градусів тепла, місцями у регіоні можливі особливо високі температурні показники – до сорока градусів тепла. Вітер північно-західний 3 – 8 метрів за секунду, місцями пориви вітру. Днями обійдеться без опадів. А на вихідних передбачаються грози».
- Гіпотонік зазвичай гірше переносить перепади температури і атмосферного тиску, тому вранці йому не слід різко підніматися з ліжка, - розповідає лікар-невролог вищої категорії, професор кафедри неврології Національного медичного університету імені О.А. Богомольця доктор медичних наук Володимир Мельник. - Краще лежачи виконати невеликий комплекс вправ, наприклад, по десять разів підняти вгору по черзі руки і ноги, а потім встати і зробити невелику зарядку. День корисно почати зі склянки чистої води. Це «розбудить» шлунково-кишковий тракт і рефлекторно вплине на вегетативну нервову систему. Вона, як автопілот, регулює роботу внутрішніх органів, яку ми не можемо контролювати ззовні: рівень артеріального тиску і тонус судин, частоту серцевих скорочень, глибину дихання. Потім прийняти контрастний душ, чергуючи раз п'ять теплу і приємно прохолодну воду. Після цього людина відчує себе бадьоріше.
- Багато людей погане самопочуття пояснюють вегето-судинну дистонію ...
- Правильна назва синдрому - нейроциркуляторна дистонія. Цей комплекс симптомів виникає, коли між двома відділами вегетативної нервової системи (парасимпатическим і симпатичним) порушується рівновага. Таке часто буває, якщо людина піддає свій організм надмірним або недостатнім навантажень - розумовою, фізичним, психоемоційним.Наприклад, офісний працівник цілий день проводить за комп'ютером, в той час як організм розрахований на фізичну роботу на відкритому повітрі. Щоб відновити внутрішню рівновагу і компенсувати брак руху, потрібно йти в спортзал або басейн, ходити пішки на роботу і додому.
- Якими симптомами проявляється дистонія?
- Самими різними. Один чоловік виникає відчуття страху, прискорене серцебиття, нестача повітря, тремтіння у всьому тілі. Інший скаржиться на загальну слабкість, відчуття предобморочного стану, порушення частоти дихання, дискомфорт у животі, тому що змінюється тонус гладких м'язів кишечника. Люди, які страждають на нейроциркуляторну дистонію, нерідко намагаються знайти причину нездужання, звертаючись до різних фахівців, але безрезультатно. Таблетки, настоянки, вітаміни теж неефективні.Поліпшення настане, коли людина змінить спосіб життя: впорядкує режим праці і відпочинку, відрегулює фізичні навантаження, постарається уникати стресів і навчиться розслаблятися.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *