У Чорткові проблема з пожежними гідрантами

Відбулось чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міській раді. Завідувач сектору з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Віталій Фик ознайомив присутніх з порядком денним.
Члени комісії розглянули запропонований план заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2016/17 років. 
Планом передбачено: забезпечення готовності та здійснення координації дій міських органів міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Тернопільської області, установ та організацій міста щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, у тому числі пожеж, усунення причин, що спричиняють їх виникненню та створення умов для подолання наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру під час несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2016-2017 років.
Після детального обговорення та внесення деяких змін і доповнень план одноголосно затвердили. 
Про стан джерел протипожежного водопостачання міста доповів начальник караулу державної пожежної частини № 6 Управління ДСНС України в Тернопільській області Дмитро Петрів. Зокрема, він зазначив, що за результатами перевірки їх підрозділом протипожежного водопостачання та стану вуличних пожежних гідрантів в місті Чорткові виявлено ряд недоліків. Для запобігання виникнення нещасних випадків, швидкого і якісного гасіння пожеж запропоновано вуличні пожежні водоймища та пожежні гідранти привести у належний технічний стан відповідно до загальноприйнятих норм. 

Завідувач Чортківського міськміжрайонного відділу ДУ ”Тернопільський ОЛЦ ДСЕСУ” Оксана Чайчук внесла пропозицію: створити робочу групу, до складу якої включити працівників відповідних підрозділів міської ради, водоканалу та пожежної служби. Після детального обстеження існуючих гідрантів, визначитись з їх технічним станом та при необхідності провести ремонтні роботи. 
Секретар міської ради Ярослав Дзиндра зазначив, що після вивчення стану гідрантів, визначення їх необхідної кількості, здійснити заміну існуючих в тих місцях, де це вкрай необхідно. 
Члени комісії погодили внесені пропозиції та взяли до відома інформацію доповідача. 

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *