Розпочався різдвяний піст.

Сьогодні у християн східного обряду розпочався 

Різдвяний піст. Він триватиме до сьомого січня. У цей час люди обмежують себе від їжі та різноманітних розваг.
Чи дотримуватися вимог Різдвяного посту, кожен повинен вирішити самостійно, – кажуть священики. Проте піст має не лише духовний зміст, обмеження в їжі часто необхідне організму. Це сприяє очищенню від шлаків, запобігає зайвим кілограмам, – пояснюють лікарі. Щоб розпочати піст без шкоди для організму, треба підготуватися.
«Варто почати з того, що Різдвяний піст – не суворий. Однак, щоб не було стресу для організму, треба трохи підготуватися. Необхідно потрохи виключати зі свого організму м’ясну продукцію. 
Під час Різдвяного посту дозволено виживати рибу та олію, тому цей піст не становить загрози для повноцінного функціонування організму. Щоб почувати себе добре, можна пропити курс вітамінів. Також варто завчасно виключити зі свого раціону алкогольні напої. Потрібно подбати, щоб їжа під час посту була максимально корисною для організму. Щоб все робити правильно під час посту, треба відвідувати церкву і слухати порад священиків», – каже дієтолог Оксана Звіробой.
За словами священиків, не дотримуватися посту можна тим особам, які займаються посиленою інтелектуальною діяльністю; дітям, літнім людям з хронічними захворюваннями. Дозвілля під час посту радять обмежити спілкуванням у сімейному колі та читанням пізнавальної літератури.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *