З Нового року піднімуть зарплати тим кому цього року і той мізер не можуть вчасно виплатити.

З наступного року рівень зарплат вчителів і лікарів буде підвищено. 
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає «Слово і Діло».

«Урядом було озвучено, що за зростання мінімальної заробітної плати пропонується підвищити розмір посадового окладу працівникам першого розряду єдиної тарифної сітки до 1600 гривень. Тобто до рівня прожиткового мінімуму для працездатних громадян», – підкреслив він.

За його словами, посадовий оклад працівника першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки буде підвищений порівняно із січнем 2016 року майже на 44%. Відповідно, зростуть оклади працівників бюджетної сфери. В середньому зростання складе 50%.

«Заробітна плата дільничного лікаря-терапевта вищої категорії віднесена до 13-го розряду єдиної тарифної сітки й становитиме в проміжку від 4940 гривень до 8475 гривень з урахуванням надбавок. А фельдшера вищої категорії – з 3960 до 4230, оскільки його посада віднесена до 10-го тарифного розряду», – зазначив Рева.

Міністр додав, що для працівників сфери освіти тарифні розряди були підвищені на два пункти.

«Заробітна плата вчителя вищої категорії буде віднесена до 14-го розряду. З 1 січня 2017 року вона складе від 5266 до 6841 гривні. Вчителя без категорії – від 3960 до 4853 гривень», – підсумував Рева.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *