Нарада з керівниками освітянських закладів. Коштів на 13 зарплату немає, але 1 млн. субвенції на зарплату витратять на заміну вікон.

Відбулась підсумкова нарада з керівниками освітянських закладів

Міський голова Володимир Шматько провів підсумкову нараду з керівниками освітянських закладів міста, головами первинних профспілкових організацій загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. - повідомляє Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ Чортківської міської ради.
Нарада відбулась за участі заступника міського голови Романа Тимофія, начальника управління освіти, молоді та спорту міської ради Людмили Поліщук, працівників управління та структурних підрозділів міської ради.
Перш за все міський голова вибачився перед освітянами за те, що цього року вчителі так звану 13 зарплату, що виплачується за рахунок освітянської субвенції отримають у розмірі не 100, а 50 відсотків. 
Цю щорічну винагороду, яка передбачена Законом України «Про освіту» буде виплачено в такому розмірі через те, що для працівників дошкільних навчальних закладів також передбачена така премія, але за кошти місцевого бюджету. 
Зважаючи на те, що для працівників садочків на ці виплати потрібно 500 тис. грн., а в міському бюджеті наразі цих коштів не має прийнято рішення виплатити усім освітянам премію у розмірі 50 відсотків. 
Присутні на нараді з розумінням віднеслись до такої пропозиції і погодились з таким рішенням. 
Та після "неприємної" новини, оголосили і приємну.
Також очільник міста довів до присутніх інформацію про те, що обласна державна адміністрація при розподілу державної освітянської субвенції додатково виділила для міста Чорткова 1 млн. грн. Це кошти, які би мали піти суто на заробітну плату. 
Проте, оскільки на зарплату коштів більш менш вистарчає(однак не на 100% 13 зарплату), прийнято рішення відповідно до кількості учнів в школах розподілити ці кошти між загальноосвітніми навчальними закладами для заміни вікон. 
Таким чином до кінця поточного року є можливість максимально здійснити поточний ремонт, встановивши енергозберігаючі вікна. Таке рішення було схвально сприйнято присутніми на нараді.
Упродовж наради велика увага приділялась питанням економії енергоносіїв. Вже у наступному році Уряд планує повністю перекласти утримання закладів освіти на місцеві бюджети. Це надзвичайно велике навантаження буде дуже складно покривати без енергозберігаючих заходів, економного споживання енергоносіїв. 


Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *