А скільки потратила Чортківська влада на розробку стратегії 2030?

240 тис грн заощадила Почаївська громада на розробці стратегії свого розвитку-повідомляє сайт ТеНьюс
Саме таку суму необхідно було затратити на розробку стратегії розвитку Почаївської міської об'єднаної територіальної громади. З утворенням громад люди отримали можливість залишати в бюджеті своїх громад більше грошей і, так як ці гроші точно зі своєї кишені, то природно почали думати про економію витрат.Василь Бойко, голова Почаївської міської об’єднаної територіальної громади,розуміючи скільки буде коштувати робота над важливим документом, прийняв рішення звернутися по допомогу до фахівців Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України та громадської організації "Гуртом!".

Також партнером проекту виступила Почаївська міська рада. Виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!» Ігор Ковалик та громадський активіст Сергій Хлєбас відповідно запропонували прийняти участь у конкурсі проектів міжнародного фонду "Відродження". У випадку перемоги ТОГО "Гуртом!" мала би отримати 10000 доларів або 240 тис. грн. на реалізацію проекту. Такий ґрант дав би можливість заощадити гроші громади і одночасно оплатити витрати на розробку документу. Приємно, що проект тернополян був у числі тих десяти проектів, які отримали фінансову допомогу по усій Україні. У січні місяці чоловіки почали роботу над стратегією. Робоча група знайомились з досвідом територіальних громад області, вивчали нюанси життя та розвиту у Почаєві та околицях, готували та обговорювали десятки пропозицій. Назва готового проекту стратегії розвитку Почаївської міської об'єднаної територіальної громади на 2017-2027 рік "Ти відповідальний за чистоту та збереження землі, де народився" досить символічна. Не перекладати відповідальність за своє сьогодення на чужі плечі - зроби правильні кроки та отримати життя в успішній багатій громаді. Акценти розставлені - вивчити та підняти на новий рівень туристичний потенціал громади. З повагою відноситися до своїх земель та вимагати ощадливого використання від орендарів, створювати умови для рекреації та для успішної трудової міграції.

«Пропонована Стратегія спирається на ґрунтовну оцінку реальних можливостей громади та її готовності до нових перетворень – зауважив заступник керівника робочої групи, експерт Ігор Ковалик, – Особливу увагу цей документ приділяє проблемі вимушеного заробітчанства. Наскільки мені відомо – це перша подібна Стратегія, яка ставить собі за мету знайти реальні шляхи вирішення негативних наслідків зовнішньої трудової міграції місцевого населення». Так склалось, що чуєш Почаїв - думаєш про Почаївську Лавру. Стратеги звернули увагу, що на території громади є не менш цікаві для туристів місця, наприклад села Старий Тараж та Комарин. У міській раді надіються, що пройде зовсім небагато часу і туристи відкриють для себе ці чарівні куточки Тернопільщини.

Почаївська громада першою серед об’єднаних громад Тернопільщини винесла проект Стратегії розвитку громади на громадське обговорення, надіємось, що і в подальшому буде дивувати сусідів своїм розвитком. 22 грудня 2016 року стратегію мають затвердити на черговій сесії міської ради.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *