Одна з таких спроб "бунту" на Луганщині днями призвела до серйозних наслідків

Проти свавілля бойовиків, вже відкрито і з помітною регулярністю, починають виступати жителі окупованих територій Донецької та Луганської областей, на що ті відповідають ще більшою жорстокістю і кровожерливістю. Передає Politeka.
Одна з таких спроб "бунту" на Луганщині днями призвела до серйозних наслідків. Там окупанти відкрили стрілянину по місцевим жителям, які дозволяли собі відкрито не погоджуватися з їхніми діями. Про це розповів речник Міноборони України полковник Олександр Мотузяник.
Він зазначив, що останнім часом українська розвідка фіксує зростання кількості злочинів проти місцевого населення на захоплених російськими бойовиками територіях Донбасу. Мова йде в основному про випадки мародерства і грабежу, які здійснюються військовослужбовцям 1 та 2 АК ЗС РФ із застосуванням зброї.
Однак, є випадки, коли мова йде про більш серйозні злочини.
Так, Мотузяник розповів, що нещодавно на Луганщині російські бойовики з підрозділу "2-го армійського корпусу" захопили один з приватних будинків, після чого почали стріляти по місцевим жителям, які спробували виступити проти подібного свавілля.
За словами Мотузяника, такі випадки стають все більш частими, при цьому командування бойовиків покриває такі злочини і ніяк не бореться з мародерством. Спікер зазначає, що все це призводить до того, що невдоволення місцевого населення зростає, і люди все частіше нападають на бойовиків, які знаходяться поза межами розташування підрозділів.
Нагадаємо, терористи на Донеччині обстріляли житлові будинки у населеному пункті Новотошковске. Відомо, що вони застосовували міномети калібру 82.
Українська сторона Спільного центру з контролю і координації повідомила, що бойовики продовжують порушувати режим тиші і застосовують заборонену зброю. Про це повідомляють у прес-службі Міноборони.
"Так, за результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами СЦКК, було встановлено, що вогонь по цивільній інфраструктурі населеного пункту Новотошковское противник вів у напрямку населеного пункту Голубовское, застосовуючи міномети калібру 82. Зокрема, зафіксовано потрапляння трьох хв в багатоповерховий житловий будинок мирних жителів, які проживають по вулиці Олега Ватажка 2", - йдеться в повідомленні.
Розрив боєприпасів пошкодив щонайменше 22 квартири. Так, на знімках видно, що зруйнований фасад будівлі та вибиті вікна.
"На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав. Про зазначене повідомлено СММ ОБСЄ. На місці обстрілу працювали також фахівці управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України", - зазначають у відомстві.
Як повідомляв портал "Знай.uа", волонтер розповів про героїчний вчинок українських воїнів на Донбасі.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *