Реконструкція насосної чи повнопривідний автомобіль? На що витратить водоканал виділені міською радою кошти?

На початку засідання чергової XV сесія міської ради.перед депутатами виступив начальник виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства Віктор Гордієнко, який прозвітував про проведені роботи працівниками служби протягом останнього місяця. 

Так, на водозаборі “Білокамінна” здійснено заміну та введено в експлуатацію живильний насос з частотним перетворювачем. Такі дії дадуть можливість на 40 відсотків зекономити кошти на електроенергії. Для порівняння: старий насос споживав 45 кВт, новий — 15 кВт. Також, завдяки частковому автоматизованому процесу буде скорочено чисельність працівників, які обслуговували цей об’єкт. Тобто з 4 працівників залишиться лише 1, що дасть можливість зекономити кошти на заробітній платі. А найважливіше, що вдалось досягнути заміною цього обладнання — це постійна безперебійна подача води з водозабору “Білокамінна”. Раніше мешканцям, які користувались водою з цього водозабору вода подавалась лише у відведений час - з 6 до 9 год. ранку та з 18 до 22 год. вечора. 

На це обладнання з міського бюджету виділено кошти у сумі 282 тис. 822 грн.
Ще одним важливий крок, який вдалось здійснити завдяки підтримці голови облдержадміністрації Степана Барни, депутата обласної ради Любомира Білика, які всіляко сприяли виділенню з обласного екологічного фонду 1 млн. 113 тис. грн на реконстукцію двох каналізаційно-насосних станцій. Таким чином, завдяки реконструкції КНС та введенню в експлуатацію буде суттєва економія як електроенергії, так і чисельності працівників. Замість 8 чоловік для обслуговування насосних станцій буде потрібно лише 2 людини.

Позитивним є і заміна трьох насосів на “Старій” насосній та одного насоса на “Військовій”.
Начальник водоканалу доповів і про ще один позитивний момент — встановлення газового обладнання в автомобілі Газ — 53 (асенізаторська машина). Це перший автомобіль в господарстві, що переведений на альтернативний вид палива. Завдяки цьому на його утримання буде затрачено значно менше коштів, економія складе близько 50 відсотків в місяць. Очільник міста дав доручення керівнику водоканалу Віктору Гордієнку перевести на пропан газ усю наявну техніку. 

Також Володимир Шматько запропонував депутатам погодити своїм рішенням виділення додаткових коштів підприємству водоканал на капітальні видатки у сумі 410 тис. грн. 
За ці кошти планується провести реконструкцію “Старої” насосної станції, купити нове насосне обладнання, поставити частотний регулятор і т.д., або ж додаткову техніку - новий повнопривідний автомобіль для роботи диспетчерської служби. 
Ця ініціатива міського голови була підтримана депутатським корпусом. 
Остаточне рішення щодо використання виділених коштів буде прийматись колективом комунального підприємства.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *