Чи багато чортківчан стали е-резидентами в Естонії? Якщо ні - варто поспішити!

В Естонії за два роки електронними резидентами країни стали 15 тис. людей. Про це повідомив портал Postimees.
За словами президента Естонії Керсті Кальюлайд, е-резидентство викликало за кордоном великий інтерес.
«Тепер слід подумати, як ще активніше залучити державний і приватний сектори в цей процес з метою створення нових послуг, що значно збільшують кількість е-резидентів», – сказала вона.
За оцінкою керівника програми е-резидентства Каспара Корьюса, засновані е-резидентами компанії залишають в Естонії у вигляді податків і зборів понад €4,3 млн на рік.
«Якщо наші розрахунки правильні, то одне євро, вкладене державою в розвиток е-резидентства, дає нашій державі і економіці не менше 43 євро доходу», – сказав він.
«Якщо сьогодні у нас 1000 заснованих е-резидентами компаній, то варто задуматися над тим, що б ми виграли, якщо таких компаній було б у десять або сто разів більше», – додав Корьюс.
За словами одного з авторів проекту, віце-канцлера Міністерства економіки і комунікацій Тааві Котка, в 2017 році очікується різке збільшення кількості е-резидентів.
Зазначимо, Естонія стала першою в світі державою, яка надає таку послугу. Програма електронного резидентства відкриває доступ до електронних послуг державних і муніципальних установ Естонії. Е-резиденти, які володіють електронними ідентифікаційними документами, можуть входити на будь-який портал і в будь-яку інфосистеми, які підтримують естонські ID-карти.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *