У Чортківському лісгоспі обговорили нові санітарні правила в лісах.

 У зв’язку з прийняттям Кабінетом Міністрів України постанови від 26.10.2016 р. №756 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1995 року № 555 і від 12 травня 2007 р. № 724», якою затверджено нову редакцію Санітарних правил в лісах України, спеціалісти відділу лісового господарства ДП «Чортківський лісгосп» провели нараду за участю працівників державної лісової охорони.


        Було обговорено заходи, направлені на поліпшення санітарного стану лісів. Запроваджені зміни максимально зменшують площі суцільного вирубування дерев. Суцільна вирубка відтепер застосовуватиметься лише за умови безповоротного пошкодження лісів у разі стихійного лиха. Цими змінами також передбачається заборона санітарних рубок у період розмноження диких тварин (з 1 квітня по 15 червня).
        Для проведення навчання та перевірки знань створено комісію, до складу якої ввійшли головний лісничий Роман Попіль, начальник відділу лісового господарства Микола Баранюк, провідний інженер з захисту лісу Степан Дереворіз, провідний інженер з лісових культур Василь Горбуль і провідний інженер з охорони лісу Андрій Гановський.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *