"Чортків дім" підняв тарифи.

Інформація про підняття тарифу на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій комунальним підприємством “Чортків дім” опубліковано на сайті чортківської міської ради


Відповідно до Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, „Про місцеве самоврядування в Україні” задля приведення у відповідність до чинного законодавства повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в сфері житлово-комунальних послуг та забезпечення дії регульованих тарифів, враховуючи різке підвищення за останній рік цін на енергоносії, поступове чергове підвищення мінімальної заробітної плати та незадовільний на сьогодні фінансовий стан підприємства, виникла необхідність переглянути і прийняти нові економічнообгрунтовані тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 року № 869.
На сьогоднішній день в м.Чорткові склалася ситуація, спричинена невідповідністю діючих тарифів на послуги з утримання житла, споруд та прибудинкових територій, їх реальній собівартості.
Діючі тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, затверджені рішенням виконавчого комітету Чортківської міської ради від 19.11.2014року № 344 „ Про затвердження тарифу на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій”, становлять 1,32 грн. за м. кв. загальної площі з ПДВ. 
В зв’язку із значним ростом цін на основі складової собівартості послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, виникла реальна необхідність перегляду тарифів на наші послуги:
- ріст витрат на оплату праці та відрахування на соціальні заходи пояснюється зростанням законодавчо встановленого рівня мінімальної заробітної плати в Україні. Так, з 01.01.2013р. рівень мінімальної заробітної плати становив 1147,00грн, з 01.12.2013р. – 1218,00грн. проти мінімального розміру заробітної плати 1073,00 грн., який закладено в діючих тарифах.
- ріст витрат на основні будівельні матеріали становить 100%.
- покрівельні матеріали в середньому на 100%.
- фарби в середньому на 100%. 
Прийняття даного рішення має на меті привести тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, що надаються КП „Чортків дім” Чортківської міської ради до рівня, що забезпечує:
- утримання об’ємів та якості надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій
- беззбиткову діяльність КП „Чортків дім” відповідно до вимог Господарського кодексу України та статті 31 Закону України „Про житлово-комунальні послуги” від 24.06.2004 року № 1875 із змінами і доповненнями.
Рішення про впорядкування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, у разі його прийняття буде єдиним процедурним документом відповідно до якого споживачам буде проводитись нарахування за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.
У зв’язку з цим комунальне підприємство Чортків дім розробило тариф на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Під час формування тарифів забезпечена прозорість всіх його складових витрат. Відповідно до затвердженого порядку формування тарифів на послуги – це розрахунки на матеріали, енергоносії, амортизацію, заробітну плату з нарахуванням податків та ін.
Враховуючи актуальність затверджених нових тарифів на комунальні послуги, не байдужість населення до вартості послуг, необхідність посилення контролю за їх якістю і повнотою, Виконавчий комітет Чортківської міської ради просить мешканців міста Чорткова взяти участь в обговоренні нових тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.
Пропозиції та зауваження приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення даного оголошення за адресою: 48500, Тернопільська область, м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21, відділ житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури, e-mail: jkhchortkiv@ukr.net, або на адресу комунального підприємства “Чортків дім”: 48500, м.Чортків, вул. Сонячна 7.


Телефон для довідок: 2-08-94, 3-91-19.


Плановий тариф в розрізі усіх витрат


№п/п Статті витрат Витрати в грн. на 1м.кв. загальної площі на місяць (з ПДВ)
1 Прибирання прибудинкової території 0,51
2 Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем водопостачання і водовідведення 0,40
3 Обслуговування димовентиляційних каналів 0,07
4 Поточний ремонт покрівлі 0,45
5 Поточний ремонт сходових кліток 0,31
6 Обслуговування внутрішніх електромереж 0,14
7 Підготовка житлового фонду до експлуатації в зимовий період 0,22
8 Повна планова собівартість 2,10
Тариф, без урахування ПДВ 1,75
Тариф, з урахуванням ПДВ 2,10








Начальник КП „Чортків Дім” Г.В. Олійник Головний бухгалтер К.І. Царик

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *