Пільги та субсидії скоро скасують.

Більшість соціальних пільг, які отримують українці, найближчим часом переглянуть. Зокрема, в планах Кабміну - монетизація субсидій для населення.- пише сайт

Згідно з проектом, який готують парламентарії, скасують пільги на проїзд в громадському транспорті, а комуналку доведеться платити в повному обсязі. Щоб зрівняти витрати громадян, їм виплачуватимуть щомісяця певну суму, яку можна буде распредеть на свій розсуд.

Втім, таким нововведенням незадоволені пенсіонери, які звикли економити на поїздках і розраховуватися за платіжками за звичною схемою.

Одна з противників монетизації, Марія Стасюк розповіла, що більшість людей просто не розуміють, як будуть діяти знижки, і залишать їх взагалі.

"Їздимо безкоштовно в метро, ​​а скоро скажуть - грошей немає, і сума, яку виділяли раніше з бюджету, зникне", - припускає вона.

Радіють змін хіба що водії громадського транспорту - їм потрібно заправляти автобуси, витрачатися на ремонт, тому не приховують: возити пільговиків це не вигідна справа.

У Мінсоцполітики стверджують, що всім бажаючим отримати такі виплати слід подати заяву та оформити банківську карту.

За словами директора департаменту державної соціальної допомоги Віталія Музиченко, перераховані кошти за рахунок монетизації можна буде використовувати на оплату комунальних послуг, придбання твердого палива, проїзд, а також капітальний ремонт у приміщенні.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *