Звернення координаційної ради національно-демократичних партій та громадських організацій Чортківського району до міського голови!

Шановний Володимире Петровичу!
Інформуємо Вас про те, що 22 лютого 2017 року відбулося чергове засідання Координаційної ради національно-демократичних партій та громадських організацій Чортківського району (Координаційна рада), де було розглянуто питання про створення у Чорткові Парку Пам`яті Героїв Небесної Сотні.
Як відомо, Указом Президента «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» від 11 лютого 2015 р. було зобов’язано місцеві органи влади здійснити заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Координаційна рада вкотре заявляє про свою підтримку громадської ініціативи створення Парку Пам’яті Героїв Небесної Сотні по вул. Князя Володимира Великого.
Створення парку саме у цьому місці та саме така його назва передбачені проектом Комплексної зеленої зони міста Чорткова, що розроблений на замовлення і за кошти бюджету Чортківської міської ради конструкторським бюро Національного лісотехнічного університету України ще у 2011 році. На жаль, проектна документація Комплексної зеленої зони міста Чорткова досі не отримана від розробника, не винесена на громадські слухання та не затверджена Чортківською міською радою.
Питання про створення парку не раз порушувалося мешканцями мікрорайону Кадуб, що підтверджено багатьма письмовими колективними зверненнями.
Він у майбутньому міг би стати місцем культурного дозвілля для жителів цілого міста, але перш за все найбільшого мікрорайону новобудов по вулицях Кн.В.Великого, Маковея, Січинського, Тичини, Довбуша, Ягільницькій, Золотарка та ін. 
У мікрорайоні Кадуб вже зараз проживає близько 10 тисяч мешканців, триває активне житлове будівництво, але досі немає жодного парку, тоді як за чинними містобудівними нормами для такої кількості мешканців мало б бути створено більше 5 гектарів зелених зон. 
Наразі реально створити на цій ділянці парк площею більше 2-х гектарів.
З огляду на це Координаційна рада пропонує Вам:
1. Прискорити процес проектування та створення Парку Пам’яті Героїв Небесної Сотні на вільній території, обмеженій вулицями Князя Володимира Великого, О.Довбуша, Р.Шухевича, на основі затверджених згідно з чинним законодавством проектів Комплексної зеленої зони міста Чорткова та Генерального плану м. Чорткова.
Співголови Координаційної ради:

Б.БАТРИНЧУК, голова міського відділення Товариства «Україна-Світ»
І.ВІВАТ, голова районної організації Конгресу Українських Націоналістів

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *