Навчання в іноземних вузах не підпадає під податкову знижку.

У відділі адміністрування податку на доходи фізичних осіб та податків з громадян Тернопільської ОДПІ зазначили, що податкову знижку може отримати виключно резидент, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку. Нормами Податкового кодексу не обмежується кількість навчальних закладів, оплату за навчання в яких можна включати до податкової знижки.

Однак, встановлено: загальна сума податкової знижки не може перевищувати суму річного загального оподаткованого доходу нарахованого як заробітна плата, зменшена на суму податкової соціальної пільги, за її наявності.

Також, Кодексом регламентовано, що платник податку має право включити до податкової знижки суму коштів, сплачених виключно на користь вітчизняних закладів освіти. Таким чином, кошти, сплачені на користь іноземного вузу, не можна «показувати» у декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки.

Детальніші консультації, тренінги та надання практичної допомоги у заповненні декларації можна отримати – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10, повідомили у відділі організації роботи Тернопільської ОДПІ.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *