Хто встановлюватиме у Чорткові тарифи?


У зв’язку із децентралізацію тепер тарифи на комунальні послуги встановлюватимуть на місцях. Спеціальні комісії діятимуть при управліннях житлово-комунального господарства обласних адміністрацій.
За словами в. о. начальника Управління житлово-комунального господарства Тернопільської ОДА Софії Близнюк, 22 березня НКРЕ затвердила нову редакцію ліцензійних угод, згідно з якою місцеві органи влади, тобто обласна адміністрація і органи місцевого самоврядування самі будуть ліцензувати та встановлювати тарифи.

– Тарифна децентралізація передбачає передачу відповідальності на місця, – каже Софія Володимирівна. – Якщо раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики видавала ліцензію на виробництво енергії з альтернативних видів палива, то тепер ці ліцензії буде видавати обласна державна адміністрація, але комісія буде при Управлінні житлово-комунального господарства. Наразі залишається лише одне підприємство – Тернопільський водоканал, який буде ліцензіатом Національної комісії. Всі інші включно з тернопільським міським теплом будуть нашими ліцензіатами і тарифи будуть також встановлюватися на місцях. Таким чином, потрібно думати над енергоефективністю і кошти вкладати в енергоефективні заходи і проводити реформу.

До слова, заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики області за спожитий природний газ (з врахуванням боргів минулих років) станом на 1 квітня 2017 року становить 223,8 млн. грн. Заборгованість споживачів за спожиту теплову енергію у порівнянні із 1 жовтня 2016 року (початком опалювального сезону) збільшилась на 73,9 млн. грн. (більше, ніж у 2 рази) і станом на 1 квітня 2017 року становила 106,8 млн. грн.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *