У Чорткові показали "Розстріляний Майдан"

Тематична фотовиставка «Розстріляний Майдан», автором якої є член Національної спілки фотохудожників України Олександр Тимошенко, відкрилася 22 квітня, в Чортківському районному будинку культури ім.К.Рубчакової.
На світлинах збереглись три місяці життя Майдану, усього фотохудожником було зроблено 9 тисяч фотографій. 





На 63-ох світлинах, які були представлені Чортківчанам для перегляду, зображені події дворічної давності у м.Києві, коли громадяни України виступили проти свавілля тодішньої влади й захищали власне право самотужки визначати свій вибір та напрямок. 
Щира згуртованість майданівців, масові жорстокі зіткнення й нерівні протистояння з правоохоронцями — ці та багато інших миттєвостей зумів відтворити у своїх роботах фотомайстер.
- Ті події змушують нас усіх сьогодні задуматися, що ці хлопці не даремно віддали і віддають своє життя. Враження від цих світлин – це добре нагадування про ті події. Щоб кожен пам’ятав,  – що Україна творилась на крові багатьох хлопців, котрі віддали життя за Україну. Подібні виставки допомагають не лише вкарбувати в пам’ять історію, але й вшанувати загиблих, - підкреслив під час виставки голова Чортківської РДА Михайло Сташків.
Виставка приїхало до м.Чортків із м.Теребовля на декілька днів. Фотороботи  мандрують зараз цілою країною, аби нагадати учасникам майдану і тим, хто слідкував за революцією в ЗМІ, про цю трагічну подію, яка змінила нас усіх.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *