Вихованки Чортківського державного медичного коледжу - учасники ІІІ Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу студентів і молодих учених

Студентки Чортківського державного медичного коледжу Глова Ілона та Барновська Христина представили результати своїх навчально-дослідницьких робіт на секційних засіданнях ІІІ Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу студентів і молодих учених (ВІМСО), який відбувся 6-8 квітня 2016 року в м. Чернівці на базі Буковинського державного медичного університету. 

Цьогоріч у роботі заходу взяли участь близько 1700 представників медичних, фармацевтичних навчальних закладів та лікувальних установ України, Данії, Чехії, Польщі, Сербії, Болгарії, Йорданії, Ірану, Непалу, Нігерії, Гани, Бразилії, Румунії, Молдови, Грузії, Узбекистану. У рамках конгресупройшли 35 секційних засідань, під час яких молоді науковці мали нагоду поділитись своїми здобутками та задумами з теоретичної, експериментальної, клінічної медицини, а також гуманітарних й організаційних аспектів медичної і фармацевтичної галузей, безпеки медичних технологій. 
Зокрема, Глова Ілона виступила з доповіддю «Вплив рухової активності на розумову діяльність» на секції «Клінічне медсестринство» на кафедрі догляду за хворими та вищої медсестринської освіти, де серед 11 учасників виборола ІІІ місце. 
Доповідь Барковської Христини «Особливості функціонального стану органів дихання у студентів медичного коледжу в залежності від типу конституції», представлена на секції «Фтизіатрія та пульмонологія» (12 доповідачів) на кафедрі фтизіатрії та пульмонології, була відзначена грамотою «За найкращу презентацію». 
Участь у конгресі дала можливість обмінятись досвідом, поділитись своїми досягненнями, науковими задумами та ідеями, дала натхнення до пошуку нових звершень.
До вітань студентів - учасниць такого представницького наукового форуму  приєднується обласна рада. Голова обласної ради Віктор Овчарук переконаний, що це заслуга усього педагогічного колективу і, зокрема, директора коледжу, канд. мед. наук, депутата обласної ради Любомира Білика. 
"Участь студентів у  ІІІ Міжнародному медико-фармацевтичного конгресі та отримана  висока оцінка вкотре підтверджує високий рівень навчального закладу. 
Безперечно, до цього долучились усі викладачі, увесь колектив. Зокрема, хочу подякувати колезі - очільнику коледжа Любомиру Степановичу" , - сказав Віктор Овчарук.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *