В Тернополі сміттям займуться китайці. А до кого лежить серце у Шматька?

Тернопільщину відвідали  інвестори, представники китайської компанії «China Western Power Industrial Co Ltd». На офіційній зустрічі сторони обговорили можливість залучення інвестицій в будівництво заводу із утилізації відходів.
- На Тернопільщині представлені всі умови для максимального залучення інвестицій, — підкреслив заступник голови – керівник апарату ТОДА Ігор Вонс. — В області нараховується 740 сміттєзвалиш та полігонів для твердих побутових відходів. А також 26 підприємств, що займаються вивозом сміття. Звісно, ми підтримуємо ініціативу будівництва сміттєпереробного заводу й готові надалі разом працювати у даному напрямку. 
Під час заходу тернопільські можновладці обговорили з інвесторами кілька важливих питань: об’єми поставки сміття, можливість збільшення його за рахунок залучення інших регіонів, та, звісно, виділення земельної ділянки під будівництво заводу.
До речі, обладнання вказаної китайської компанії забезпечить не лише утилізацію відходів - в процесі переробки виготовляють матеріал для будівництва доріг. До того ж, при спалюванні сміття виділяється енергія і тепло, що може стати додатковим бонусом для тернопільської енергосистеми.
Представники «China Western Power Industrial Co Ltd» запевнили в серйозності власних планів щодо нашої області і сказали, що тепер чекатимуть реальних пропозицій від тернопільських чиновників.
Повідомляє Тернопільська ОДА
А от Чортківський хоче передати цю сферу поляку:

Міський голова Володимир Шматько мав розмову з потенційним інвестором, бізнесменом з м. Любліна, Республіка Польща паном Гжегожем Оселенец. Це була перша зустріч, яка відбулась за сприяння та участі Максима Лапана, який ввійшов до складу ініціативної групи з питань екології, які обговорювалися під час роботи Стратегічної сесії.

title
Пан Гжегож висловив зацікавленість у співпраці з громадою Чорткова щодо поліпшення екологічної ситуації в місті за рахунок вивозу сміттєвих відходів з території Чорткова, рекультивації старого сміттєзвалища, унеможливлення негативного впливу шкідливих елементів для оточуючого середовища. Потенційний інвестор розглядає можливість створення у Чорткові фірми, що буде надавати повний спектр послуг з вивозу та утилізації відходів. Таку діяльність він успішно проводить протягом 4 років у Київській та Черкаській областях.
title
Обговорюючи деталі майбутнього проекту, Володимир Шматько поставив ряд вимог польському бізнесмену, а саме: реєстрація фірми у Чорткові, створення нових робочих місць для чортківчан, достойна заробітна плата. У разі втілення інвестиційного проекту, очільник міста пообіцяв цілковите сприяння з боку міської влади в усіх організаційних питаннях.
У ході перемовин міський голова подякував в особі пана Гжегожа усім полякам, які своєю підтримкою допомагають Україні вистояти у важкому протистоянні з російським агресором. Також він зазначив, що допоки триває війна на сході країни, на заході і в центрі повинні розвиватись міста. Коли в окремо взятому місті запрацює виробництво, відродиться інфраструктура, реставруються пам’ятки архітектури, розвиватиметься туризм – це буде поштовхом і добрим прикладом для тих, хто сьогодні знаходиться по інший бік барикад і ратують за «Русский мир». На завершення зустрічі Володимир Шматько зазначив, що його прагнення як очільника міста спільно з громадою робити усе можливе, щоб Чортків став центром культури і туризму, привабливим для інвесторів, процвітаючим і успішним, в якому буде комфортно і гостям, і жителям міста. 
Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ
Раніше було проведено зустріч з місцевими підприємствами, що працюють в даній царині
Для поліпшення екологічної ситуації в Чорткові, якісного надання комунальних послуг найближчим часом планується провести конкурс для приватних фірм, що займаються вивозом сміттєвих відходів. 
Міський голова Володимир Шматько зустрівся з потенційними учасниками конкурсу, що спеціалізуються по вивезенню сміття, переробці і утилізації відходів — генеральним директором Богданом Буртаком та виконавчим директором Максимом Дурняком приватної фірми “Еко Баланс Тер”. 

title

Зустріч відбулась за участі заступника міського голови Олега Недокуса і начальника комбінату комунальних підприємств Володимира Забродського.
Одним з важливих аргументів, озвучених представниками фірми — це вивіз сміттєвих відходів з території міста на сміттєзвалище, що знаходиться в оренді на території Теребовлянського району. Ця фірма здійснює повний цикл робіт: збирання, сортування та захоронення відходів. На даний період вони обслуговують Кременецький, Теребовлянський, Тернопільський райони. Щодо тарифної політики для населення, то вартість їх послуг не буде перевищувати діючі. Також фірма, в основному, забезпечує своїми контейнерами для збору сміттєвих відходів. 

title

Володимир Шматько зазначив, що для нього є дуже важливим збереження нашого комунального підприємства, що працює десятки років для чортківчан. Тому, працювати у цьому напрямку буде комунальне підприємство і приватна фірма. У разі перемоги в конкурсі, з “Еко Баланс Тер” буде заключено договір строком на 1 рік. Про пролонгацію договору на 5 років можна буде вести розмову лише після результатів їх роботи по якісному наданні послуг жителям міста.
У ході зустрічі присутні обмінялись думками щодо різних аспектів діяльності підприємства та надали пропозиції щодо подальшої співпраці на благо чортківчан. 

title

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *