Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

Національний банк України з 29 липня робить чергові кроки з лібералізації валютного ринку, в тому числі збільшує граничні терміни розрахунків за експортно-імпортними контрактами до 120 з 90 днів, а також удвічі - до $ 1 млн - підвищує суму розрахунків, понад яку платежі за імпортними контрактами можуть здійснюватися тільки із застосуванням акредитивної форми розрахунків.

Про це повідомляє УНІАН , передає БізнесЦензор .
Як відзначають в НБУ, такі кроки демонструють незмінність курсу регулятора щодо валютної лібералізації і є справжнім проривом на шляху до вільного валютного ринку і руху капіталу.
За інформацією Нацбанку, український бізнес сподівався на такі рішення, і українські товаровиробники зможуть активізувати зовнішньоекономічну діяльність без загрози для стабільності валютного ринку.
Нацбанк 8 червня ухвалив рішення пом'якшити ряд обмежень на валютному ринку, введених в 2014-2015 роках для стабілізації курсу гривні. 
Зокрема, з 9 червня норма обов'язкового продажу виручки для експортерів знижена до 65% з 75%, ліміт покупки готівкової валюти фізособами підвищено вдвічі - до еквівалента 12 тис. Грн в день, максимальна сума видачі валютної готівки зросла вдвічі - до еквівалента 100 тис. грн на клієнта на добу, а для гривневої готівки ліміт скасований зовсім. З 13 червня регулятор дозволив виплату дивідендів іноземним інвесторам за 2014-2015 роки за певним графіком. 
Крім того, з 15 червня банки можуть змінювати курс купівлі / продажу валюти протягом одного операційного дня, а в системі одного банку можна використовувати різні курси.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *