Діти і гаджети! Планшет для дитини: коли, навіщо і чи потрібно?

Ми вже не уявляємо свого життя без сучасних гаджетів і діти наслідують нас. 
Малюк зацікавлено дивиться на ноутбук тата чи смартфон мами та вимагає: дай мені, я теж хочу так натискати, покажи мультик…. Що робити? Дозволяти чи забороняти? І чи врятує в цій ситуації планшет для дитини? 
Про це і піде мова далі.
Все, що забороняють батьки, стає ще більш цікавим для дітей. До того ж, враховуючи швидкий розвиток інформаційних технологій, забороняти те, що завтра стане звичним, немає сенсу взагалі. А якщо дозволити, то що саме дати? Дорослу техніку можна, але чи готові Ви попрощатися з цим досить дорогим гаджетом? Пропонуємо не зупиняти розвиток дитини і, якщо Ви готові до цього, придбати для неї дитячий планшет. Вибір виробників широкий, в інтернеті багато різних варіантів таких дитячих комп’ютерів, як за ціною, так і за функціоналом.

Коли?
Планшет буде цікавий діткам від двох років. Все залежить від розвитку дитини, але все ж така техніка стане хорошим подарунком для дітей віком від трьох років і старше.

Навіщо?
Ця техніка звільнить ваш час з користю для малюка. У планшет для дітей завантажуються мультфільми, казки і музика, встановлюються цікаві розвиваючі ігри. Цифри, букви, тварини, кольори – так би мовити, вчимося граючись. Всілякі інтерактивні розмальовки, головоломки, мозаїки, загадки, пазли допоможуть малятам розвивати пам’ять і моторику.

дитячі планшети
Телефонуйте по скайпу бабусям-дідусям (а для вас звільниться хвилинка-друга і дитина під наглядом). Для дітей старшого віку (більшість дитячих планшетів розрахована на вік від 3 до 10 років) розроблено подібні ігри для розвитку знань з математики, географії, англійської тощо.

Чи потрібно?
Вирішувати тільки Вам, батькам. Ніхто не скасує користі від ігор з мамою, прогулянок на вулиці, спілкування на дитячому майданчику. Та це й не потрібно. У дитячого планшета інша функція: навчати і розвивати, розважати і залучати до сучасного світу дорослих.

як вибрати дитячий планшет
Вибирайте дитячий планшет за технічними характеристиками: високопродуктивний процесор дозволить без гальмування зображення грати в ігри, які з кожним роком стають складнішими, а антибліковий екран з великим кутом огляду не дає непосильного навантаження на дитячі очі.
Функції батьківського контролю для інтернету і таймера обов’язкові і повинні бути безкоштовні.
Вибір додатків до планшета вивчіть до покупки – де, які, чи цікаві і скільки коштують?
Вибирайте яскраву і дитячу техніку, особливо для малюків – це ж іграшка.
Важлива зовнішня оболонка – зручна для рук малюка, антиковзаюча та не крихка – під час ігор усе може статися.
Малюки захоплюються грою, але правила і час використання планшета встановлюєте тільки Ви (кожного дня, але потроху).
Планшет – це чарівна паличка для переїздів і подорожей, тому сміливо беріть його з собою в дорогу.
Не захоплюйтеся можливістю повністю зайняти день дитини за допомогою дитячого планшета. Ніщо не замінить користі від спілкування з мамою і татом.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *