Хто і коли зможе перевіряти Чортківських підприємців?

Верховна Рада ухвалила закон про мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу до кінця 2017 року.- повідомляє сайт
За закон "Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" проголосували 235 депутатів.
Голова парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк заявив, що ухвалення цього закону дозволить знизити тиск на підприємців з боку контролюючих органів.
Втім, є й чотири випадки, коли перевірки таки можуть бути проведені: рішення суду, заява суб'єкта господарювання при аварії на виробництві, обґрунтоване зверненні фізичної особи та погодження компетентного органу Державної регуляторної служби.
Під дію закону також не підпадають Державна фіскальна служба і Державна фінансова інспекція, обмеження на перевірки яких регламентуються змінами до Податкового кодексу від 28 грудня 2014 року.
Раніше сьогодні депутати також ухвалили закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства у сфері державного нагляду", який передбачає створення єдиної відкритої електронної бази державних перевірок бізнесу і обмеження кількості планових перевірок до однієї на рік.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *