Звіт міського голови Чорткова!

Шановні чортківчани!

Минув рік відколи ви, жителі Чорткова, висловили Нам довіру представляти ваші інтереси на міському рівні. 

Цей рік став для Нас серйозним випробуванням на міцність та відповідальність. Не витрачаючи зайвого часу на вивчення ситуації, Ми почали працювати, як то кажуть, «з колес». Більшість питань доводилося вирішувати локально, водночас, розробляючи проекти і програми для глибокого й детального подальшого вирішення проблем. 

За рік Нашої каденції мною підписано 373 розпорядження з основної діяльності та 13 розпоряджень з адміністративно-господарських питань. 
Ми провели 11 сесій, з них 3 позачергових, в ході яких затверджено 345 рішень, в тому числі прийнято 10 звернень до органів влади вищого рівня, 24 міських програм. 
Тобто практично щомісяця Ми зосереджено працювали над питаннями життєзабезпечення міста. 
З початку 2016 року відбулося 18 засідань виконавчого комітету, з них 4 - позачергових, прийнято 414 рішень. В плані контролю за цей період заслухано 27 звітів керівників структурних підрозділів міської ради, керівників комунальних підприємств. Надано матеріальну допомогу 280 громадянам на суму 107850 грн., 95 учасникам АТО - 55700 грн. З фонду міського голови виділено матеріальну допомогу на суму 51500 грн. 
Безумовно, це не означає, що усі гострі проблеми у місті розв’язані. На жаль, це не так. Занадто довго вони відкладалися, замовчувалися накопичувалися. І, тим не менш, зроблено чимало. 
Усі ті позитивні зрушення, що відбулися за рік у Чорткові, зроблені лише завдяки об’єднанню зусиль міської влади, депутатського корпусу і наших небайдужих земляків. 
Від початку роботи нинішнього скликання Чортківської міської ради до міськради надійшло 3 тисячі 184 документи, із них 186 - розпорядження голови ТОДА, 69 – звернень депутатів міської ради та 3 звернення – депутатів Верховної Ради України, 28 - запитів на публічну інформацію та запитів на інформацію, звернулося 2 тисячі 77 осіб.
Жодне з ваших звернень не залишалося поза увагою. На моєму особистому прийомі побувало більше 400 громадян. Я вдячний усім, хто допомагав, підказував, звертав нашу увагу і навіть критикував нас. Упевнений, саме активна громадянська позиція, небайдужість та тривога за майбутнє нашого міста і є рушієм тих важливих змін, що повинні відбутися у нашому суспільстві.
Рік тому, висуваючи свою кандидатуру на посаду міського голови, я визначив свій головний принцип – повна прозорість та відкритість дій. 
Слідуючи цьому принципу, я хочу детально ознайомити вас із результатами роботи міської ради за час нашої каденції. 
По-перше і головне, навіть у період досить непростої економічної ситуації в країні Ми не лише зберегли підприємства міської промисловості, а й змогли дещо наростити темпи виробництва. Так, з початку поточного року обсяги реалізованої промислової продукції склали 107%, що на 7% більше у порівнянні із показниками минулого року. Найбільший обсяг реалізованої промислової продукції у підприємств харчової галузі (64%) та текстильного виробництва (20%). Незважаючи на звуження ринків збуту, відсутність доступних довгострокових кредитних ресурсів, провідні підприємства міста зберегли свої позиції на ринку. У харчовій галузі обсяг виробництва збільшився на 69%. Такі маленькі перемоги вселяють в нас упевненість у майбутніх великих перемогах. Адже працюючі підприємства – це наповнення бюджету, а отже і реалізація багатьох невідкладних завдань з розвитку нашого міста.
Великі надії ми покладаємо на завершення інвестиційного проекту з будівництва заводу «SEBN_UA», який дозволить нам створити до 600 нових робочих місць. 
В цілому, мені приємно відзначити, що з початку поточного року темп приросту надходжень до міського бюджету складає 70,2%. За 9 місяців 2016 року загальний обсяг надходжень міського бюджету за рахунок усіх джерел доходів становить 141 291,6 тис. грн., з них загальний фонд – 136 147,8 тис. грн., спеціальний – 5143,8 тис. грн., (в тому числі бюджет розвитку – 3 699,4 тис. гривень). Продовжують зростати податкові та неподаткові надходження. Так, за звітний період надійшло 41 058,8 тис. грн., зростання в порівнянні з відповідним періодом минулого року складає 46,0%, (або + 12 939,7 тис. гривень).
Щодо податкових та неподаткових надходжень, то найбільшу питому вагу в загальній сумі дохідної частини бюджету міста складає податок та збір на доходи фізичних осіб – 47,9%, акцизний податок – 23,9% та єдиний податок – 10,0 %.
Податок на доходи фізичних осіб зберігає позицію найвагомішого за обсягами джерела наповнення дохідної частини міського бюджету. 
Збільшились перерахування вказаного податку промисловими підприємствами. Одним із найбільших платником податку є ТОВ «СЕ Борднетце –Україна». Лише за серпень-вересень підприємством сплачено до бюджету 250,2 тис. гривень. 
По всіх видах податкових і неподаткових надходжень виконання за звітний період становить понад 100%.
Обсяг доходів загального фонду міського бюджету у розрахунку на одного жителя міста зріс до відповідного періоду минулого року на 451,6 грн. або на 47,8 % і склав 1 396,6 гривень.
Доходи спеціального фонду виконані в сумі 5 143,8 тис. грн., при річному плані 5 310,3 тис. грн. (за відповідний період минулого року – 1 424,3 тис. грн.).
Щодо доходів спеціального фонду, то найбільшу питому вагу в загальній сумі складають надходження коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту 3 512,8 тис. грн. (68,3 %). Основними платниками вказаного податку у 2016 році є ТОВ СЕ Борднетце – Україна (2 361,2 тис. грн.) та ПМК 258 ВАТ «Тернопільбуд» (762,4 тис. грн.). 
Питома вага власних надходжень бюджетних установ 25,7 %, що сумарно складає 1 324,4 тис. гривень. 
Коштів від відчуження майна, що перебуває в комунальній власності надійшло 18,4 тис. грн. (відповідний період 2015 року – 193,7 тис. грн.), від продажу землі - 168,2 тис. грн. (2015 рік – 91,6 тис. грн.) та субвенції за рахунок залишку коштів освітньої субвенції з державного бюджету - 45,1 тис. грн.
Інших податків та зборів надійшло 74,9 тис. грн.
У структурі видатків міського бюджету значну питому вагу складають видатки по галузі: соціальний захист та соціальне забезпечення – 43,3 % та освіта – 26,4 %; житлово-комунальне господарство – 10,3 %, державне управління – 4,0 %, культура і мистецтво – 2,6 %.
Протягом 9 місяців поточного року із загальної суми видатків 136 588,8 тис. грн. профінансовано пільг, субсидій, допомог сім’ям з дітьми – 56 820,4 тис. грн. що становить 41,6 %, медичної субвенції – 14 017,3 тис. грн. (10,3 %), на захищені статті – 41 012,9 тис. грн. (30,0 %).
З початку поточного року за рахунок субвенцій з держбюджету, за кошти обласного та міського бюджетів ми змогли забезпечити виплату пільг, субсидій та допомог на загальну суму 60 млн. 340 тис. грн. 
Зокрема, коштом міського бюджету ми вирішили питання щодо оплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автотранспортом на міських автобусних маршрутах (302,4 тис.грн.); забезпечили виплату пільг на житлово-комунальні послуги ветеранам ОУН-УПА, колишнім політв’язням та репресованим (210 тис.грн.); виплатили грошову компенсацію фізичним особам, які здійснюють догляд за громадянами похилого віку, інвалідами, дітьми-інвалідами, хворими, що не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги (124,7 тис.грн.); надали фінансову допомогу борцям за незалежність України в ХХ столітті, учасникам АТО та членам сімей, загиблих під час проведення АТО (60,8 тис.грн.). 
Це велика соціальна група, яка дійсно потребує нашої з вами підтримки та турботи. 
Важливим кроком на шляху соціального захисту наших земляків вважаю виділення 8 земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) учасникам Антитерористичної операції. Також проведена робота стосовно виявлення вільних земельних ділянок в межах міста для задоволення потреб учасників АТО, як результат у процесі розробки детальний план для індивідуального житлового будівництва по вул. Івана Пулюя.
На жаль, маємо визнати, що Ми маємо певну кредиторську заборгованість по соціальних виплатах, яка виникла у зв’язку з відсутністю планових призначень та недофінансуванням субвенцій з державного бюджету. Це питання залишається для нас надзвичайно важливим і ми активно працюємо над його вирішенням. 
Попри існуючі проблеми ми продовжуємо виділяти кошти на реалізацію міських програм, а саме: “Програма забезпечення пожежної і техногенної безпеки на території міста” – 27,0 тис. грн.; “Програма по створенню належних умов діяльності центру обслуговування платників податків при Чортківській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області на 2016-2017 роки” – 25,0 тис. грн.; “Програма сприяння поліції у підвищенні рівня безпеки громадян на території міста Чорткова на 2016 рік” – 15,0 тис. грн. та ін.
З міського бюджету виділено значні кошти на підтримку осіб, які брали участь в антитерористичній операції (140,0 тис. грн.); на співфінансування видатків центру первинної медико-санітарної допомоги (115,0 тис. грн.); на пільгове зубне протезування ветеранів Афганістану (10,0 тис. грн.); а також на забезпечення роботи акушерського відділення (130,2 тис. грн.), придбання апарату штучної вентиляції легенів (200,0 тис. грн.) та холодильного обладнання для патологоанатомічного відділення Чортківської ЦКРЛ (80,0 тис. грн.) тощо.
Серед першочергових завдань міської влади – турбота про гармонійне виховання та всебічний розвиток підростаючого покоління. Я вдячний нашим землякам за розуміння та готовність спільно створювати умови для якісного навчання наших дітей. За рахунок коштів міського бюджету, батьківських фондів та спонсорів протягом поточного року нам вдалося провести ремонти, замінити вікна та двері, придбати необхідне обладнання у ряді навчальних закладів міста. 
На проведення поточних ремонтів в Чортківській гімназії ім. М. Шашкевича проведено поточні ремонти класних приміщень, майстерні. Використано 80 тис.грн. з місцевого бюджету, 25 тис. грн. додатково залучених коштів.
В Чортківській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 проведено заміну 15 вікон та 2 дверей, виготовлено і встановлено 7 захисних решіток на вікна в актовій залі, проведено освітлення в шкільному тирі, здійснено ремонт їдальні, спортзалу, коридорів, кабінетів, класних кімнат, встановлено двері до кабінок в туалеті, замінено електродзвінки, оновлено меблі та освітлення в класних кімнатах, придбано жалюзі, виготовлено і встановлено троє дверей та замінена покрівля на вході до 3-х підвальних приміщень. Бюджетних коштів виділено 45370 грн. Батьківська спонсорська допомога - 72576 грн.
В Чортківській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 проведено ремонти класних приміщень, навчальних кабінетів, майстерень, коридорів школи, спортзалів, побілка, фарбування заміна окремих дверей заміна освітлення в окремих класах, часткова заміна каналізаційних труб, ремонт харчоблоку. Використано 132 тис. грн. бюджетних коштів, додатково залучених коштів -156000. За кошти міського бюджету робиться перекриття даху ( 217000 грн.)
В Чортківській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 проведено поточний ремонт класних кімнат, коридорів на суму 19300 грн. Робиться капітальний ремонт фасаду корпусу № 2 та харчоблоку. Використано 1066712 тис. грн. з міського бюджету. 
В Чортківській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 проведено капітальний ремонт покрівлі даху на суму 98000 (за кошти міського бюджету) поточний ремонт класних кімнат, коридорів, їдальні, спортивного залу. 
В Чортківській ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів проведено поточний ремонт класних приміщень, спортивної зали, замінено 5 дверей, ремонт комп’ютерного класу, проведено поточний ремонт центрального входу, спальних кімнат, туалетних кімнат. Використано 34 тис. грн. з державного бюджету, 20 тис. грн. - батьківська допомога.
До нового навчального року у всіх дошкільних навчальних закладах міста проведено поточні ремонти.
За кошти міської ради проводиться капітальний ремонт харчоблоку в ДНЗ № 1 (299800. грн.), замінено водопровідні труби в ДНЗ № 9 (65000 грн.), проводиться капітальний ремонт покрівлі даху ДНЗ № 6 ( 645845 грн). На реконструкцію котелень виділено 750000 грн., на заміну вікон 350000 грн. Всього на загальну суму 2110700 грн., що на 990 000грн. більше, ніж у 2015 році.
У дошкільних закладах міста організовано трьохразове харчування, яке здійснюється за рахунок бюджетних коштів та батьківської плати, яка становить: віком від 3-ох до 6-ми років 15,00 грн. Окрім того рішенням виконавчого комітету від 30 грудня 2015 року № 51 звільнено від плати за харчування батьків, у сім’ях , де сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму; дітей, батьки яких є учасниками АТО; дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку, дітей – інвалідів. Також відповідно до цього рішення на 50% зменшено плату для батьків, які мають 3 і більше дітей з числа сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу". 
Я дякую депутатам міської ради, які підтримали мою ініціативу щодо виділення додаткових коштів у сумі 231,1 тис.грн. для якісного оздоровлення дітей соціально-незахищених категорій, а також дітей учасників АТО, обдарованих дітей. Загалом, з міського бюджету виділено 331,1 тис.грн. для 128 дітей, які у період проведення оздоровчої кампанії відпочивали в дитячому оздоровчому таборі «Наталія» Рахівського району, Закарпатської області. У порівнянні з минулим 2015 роком оздоровлено у 2,5 рази більше школярів.
Більше десяти років через відсутність фінансування на чортківщині не діяла програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Моя принципова та наполеглива позиція – усі діти повинні відчувати себе захищеними й оточеними турботою й любов’ю, а особливо ті, хто волею долі позбавлений піклування батьків. Моя ініціатива щодо надання можливості сиротам жити хоч і в старій, але такій рідній хаті, була підтримана депутатським корпусом міської ради.
Для проведення капітальних робіт в квартирі, власниками якої були двоє чортківських братів, позбавлених батьківського піклування, з міського бюджету було виділено чималі гроші – 200 тисяч гривень. 
Усі ми, жителі нашого Чорткова, прагнемо аби наше славне місто було красивим, затишним, комфортним для життя. Тому питання благоустрою, розвитку інфраструктури є для нас дуже важливим. 
Серед вагомих досягнень в цьому напрямку я вважаю відновлення головної спортивної арени міста — стадіону «Харчовик», де вже відбулись ряд спортивних змагань і культурно-масових заходів. У ході проведення ремонтних робіт на стадіоні відновлено полив футбольного поля, прокладено 380 м водопроводу, придбано сучасні системи поливу, проведено капітальний ремонт першого поверху, замінено вікна та двері адміністративного приміщення стадіону тощо. З міського бюджету на ремонтні роботи стадіону виділено 277493,82 грн., на закупівлю меблів – 26992,00 грн.
Ми з вами робимо важливу справу - відроджуємо спорт у нашому місті. Відповідно до Комплексної програми розвитку футболу в місті Чорткові на період 2016-2021 років виділено 350 тис.грн. Також з міського бюджету виділено 85 тис.гн. для участі команди міста Чорткова в дитячо-юнацькій баскетбольній лізі України та 25 тис. грн. для участі в чемпіонаті України «Дитяча ліга» серед дівчат та юнаків. Для проведення фізкультурно-масових заходів міською радою виділено 80 тис.грн. З початку року проведено 31 захід з різних видів спортивних змагань.
Новостворений футбольний клуб «Чортків-педуніверситет» бере участь в чемпіонаті Тернопільської області та в чемпіонаті України серед аматорських команд. 
Упевнений, за кілька років ми зможемо пишатися перемогами наших земляків.
Ще одна значна перемога - реконструкція сцени на “Співочому полі” в парку культури і відпочинку ім. І. Франка, на капітальний ремонт якої з міського бюджету виділено 444 989 грн. 
Наше місто повинно мати свій культурний центр, де виступатимуть талановиті митці Чорткова й інших міст України. І цей перший крок на цьому шляху вже довів необхідність такого місця відпочинку для наших містян і гостей міста. На проведених заходах до Дня міста, Дня молоді, Дня Незалежності, а також на встановленій фан-зоні в період трансляції Євро-2016 було вельми велелюдно. Загалом за звітний період було проведено та взято участь в організації 18 різноманітних культурно-мистецьких заходів. На них з міського бюджету виділено 341 837 грн.
Завдяки спільним зусиллям міської влади, депутатського корпусу, небайдужих місцян проведено велику роботу по благоустрою території парку культури і відпочинку ім. І. Франка. Відтепер парк освітлюється новими ліхтарями, постійно проводиться викос трави, обрізка дерев, прибирання усієї території. Окрасою нашого місця відпочинку став фонтанний комплекс, встановлений біля центрального входу в парк, вартість цієї споруди складає 199 500 грн.
З метою посилення безпеки громадян та захисту комунального майна в парку та на стадіоні встановлено камери відеонагляду, точки доступу безкоштовного Wi-Fi. Ще одна зона, де доступний безкоштовний Wi-Fi – площа Героїв Євромайдану. Постійна технічна підтримка цих засобів здійснюється сектором інформаційно-програмного забезпечення апарату міської ради. 
Робота по упорядкуванню відпочинкових зон буде продовжена. Цьому сприятиме і створення комунального підприємства “Парковий культурно-спортивний комплекс”, працівниками якого проводяться комплексні заходи по забезпеченні належного вигляду цих територій.
Ми встановили додаткове вуличне освітлення, на площі Героїв Євромайдану поставили підвісні ліхтарі, нові сучасні красиві лавки, квіти в підвісних вазонах, клумби. Моя мета – зробити Чортків найкрасивішим містом нашого регіону, а, можливо, й усієї України.
За рік депутатського скликання впорядковано майже 4 тис. м2 міських автошляхів та тротуарів, проведено капітальний та поточний ремонт ряду об’єктів, на що було виділено з міського бюджету майже 6,6 млн.грн. 
Зважаючи на обмеженість міського бюджету, Ми використовуємо усі можливості, застосовуємо найкращий світовий досвід, аби охопити якомога більшу частину питань, що потребують невідкладного розв’язання. Одним з найбільш ефективних зарубіжних механізмів розвитку територій є проектний підхід. Його впровадження дозволило нам підготувати до розгляду 7 проектів, один з яких, щодо заміни вікон у дитячому садку № 9, вже виграв грант на реалізацію. На черзі ще два проекти – щодо капітального ремонту будівлі Чортківської школи № 5 та ремонту Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Переконаний, це тільки початок нашої проектної діяльності. 
Ми навчимося готувати «безпрограшні» проекти, які дозволять нам вигравати максимальну кількість грантів для їхньої реалізації. 
При цьому Ми прагнемо аби спектр дії проектів поширювався не лише на об’єкти соціальної сфери, а й на житлово-комунальну сферу міста. З цією метою міською радою затверджено Програму підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, якою передбачено співфінансування енергозберігаючих заходів, які проводять ОСББ. Йдеться про об’єднання коштів самої громади, міського бюджету та можливих інвесторів, готових підтримати такі проекти. За сприяння міської ради протягом поточного року утворилося 13 ОСББ, всього в Чорткові діє 104 ОСББ. Наша мета залучити до нової форми господарювання усі багатоквартині будинки, бо це є єдиний перспективний шлях забезпечення належного стану утримання житлових будинків. 
Проте, Ми не перекладаємо усю відповідальність за утримання житлового фонду на мешканців будинків. Протягом року було розроблено проектно-кошторисну документацію щодо капітального ремонту даху будинку по вул. Вокзальній,1; проведено капремонт дахів будинків по вул.Бандери, 54 Б, Коновальця, 2, Лепкого, 9, виконано капітальний ремонт ліфтів у будинках по вул..Незалежності, 24а, 84, 88 з встановленням системи керування ліфтом за допомогою чіп-картки. Крім того, капітально відремонтовано фасад будинку на Коновальця, 2 та силові й освітлювальні внутрішньо будинкові електромережі на Коновальця,1, капітально відремонтовано силові і освітлювальні електромережі по вулицях Т. Шевченка, 62, С. Бандери, 54, придбано спортивні та дитячі комплекси для дитячих майданчиків та багато іншого. 
Для підтримки фізичного здоров’я дітлахів та їх гарного настрою ми встановили 5 дитячих спортивно-ігрових майданчика по вулицях Незалежності, 63, 78, Володимира Великого, 4, 16, Д. Січинського, 3.
На усі роботи згідно з затвердженим кошторисом виділено 2 млн. грн.
Поступово ми налагоджуємо роботу міського водопровідно-каналізаційного господарства. Ця тема для нас особливо важлива, оскільки стан водопровідних мереж міста та якість питної води залишаються вкрай незадовільними. За кошти міського бюджету проведено модернізацію основних засобів: металеву систему подачу води (22 800,00 грн.) та два насоси (49 200,00 грн.); виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво станції водоочистки поверхневих вод продуктивністю 4000м3/ добу (19 642,80 грн.) та на реконструкцію біологічних очисних споруд продуктивністю 7000 м3/ добу (15 000,00 грн.); трасошукач SR – 24 (102 175,58 грн.), придбано дороге спеціалізоване обладнання для забезпечення стабільної подачі води до будинків міських жителів, а саме: насосну станцію з частотним регулюванням (83 000,00 грн.); станцію керування насосним агрегатом (110 000,00 грн.), нову спеціалізовану техніку, зокрема, екскаватор “Борекс” (820 000,00 грн.) та ін. 
Також проведено заміну 15 м каналізаційних мереж діаметром 300 мм по вулиці Гончара, 10 м проводу діаметром 200 мм по вул. Ст. Бандери та 15 м по території дяківського училища, що по вул. Монастирська. Відремонтовано каналізаційні мережі по вул. І. Франка з встановленням колодязя, ліквідовано прорив лінії по вул. Степана Бандери, 9 шляхом заміни 3-х метрів труби 160-го діаметру, здійснено переключення зі старої мережі на нову по вул. С.Бандери шляхом прокладання 10 м труби 250-го діаметру.
Ще замінено 300 м водопроводу 90-го діаметру по вул. С. Бандери від будинку № 32 до кафе Челентано, 100 м по вул. С. Бандери (навпроти цвинтаря), 50 м по вул. і. Франка, 100м — по вул. Лепкого, 80 м — по вул. К. Рубчакової, 80 м — по вул. В.Великого. 
У загальній кількості прокладено близько 1000 м труб різного діаметру як центральних мереж, так і будинкових вводів. 
Ліквідовано 60 поривів водопровідних мереж по м. Чорткові та смт. Заводське.
Крім того, змонтовано та введено в експлуатацію новий насос на насосній станції “Стара”. На насосній станції підсилення тиску трьох дев’ятиповерхівок проведено заміну двох насосів, що дозволило здійснювати подачу води цілодобово та дало економію електроенергії близько 4000 кВт в місяць. Встановлення частотного перетворювача на “Хлораторній” дало можливість здійснювати цілодобову подачу води на мікрорайон Кадуб без додаткових витрат електроенергії та зменшило навантаження на мережу водопостачання. Проведено заміну трьох глибинних насосів на «Старій Насосній». 
На даний час здійснюється модернізація насосної станції на “Хлораторній”, де передбачено встановлення нового насосу меншої потужності для досягнення економічного ефекту. Виділено кошти і ведуться переговори із підрядними організаціями щодо проектів модернізації трьох інших насосних станцій. Результатом втілення проектів в життя повинна стати ще одна структурна одиниця — це диспетчерська служба, функціями якої повинні бути моніторинг, оперативне реагування, управління, відеонагляд усіх процесів на насосних станціях в одному місці.
Розв’язано і застарілу міську проблему вивезення побутових відходів, віднині сміття вивозиться не тільки з території міста, а й з території району.
Ми дбаємо про те, аби наші земляки отримували не тільки якісні побутові послуги, а й адміністративні. Зокрема, у міськраді створено відділ з питань державної реєстрації, який може надавати повноцінні послуги не тільки містянам, а й жителям Тернопільщини - з питань державної реєстрації нерухомого майна в межах області, громадянам України – щодо реєстрації бізнесу. Переконаний, що передача функцій державної реєстрації на місцевий рівень – це дієвий приклад вдало реалізованої децентралізації влади.
Найперспективнішою організаційною формою надання послуг у взаємодії влади та громади нині визнано Центр надання адміністративних послуг. Нами ініційовано початок повномасштабної реформи ЦНАПу міста Чорткова, що спрямована на удосконалення організаційної складової, зокрема, процедури надання адміністративних послуг та вимог внутрішньої організації роботи, посилення інституційної спроможності ЦНАПу.
Сьогодні Центр надання адміністративних послуг – це інноваційний виконавчий орган Чортківської міської ради, в якому організовано надання 86-ти адміністративних послуг. За звітний період до ЦНАПу міста Чорткова надійшло 5489 звернень громадян, опрацьовано 3753 результатів звернення, наданих консультацій – 5789, відрадно, що відмови у наданні адміністративних послуг — відсутні. 
Усі структурні підрозділи міської влади працюють не лише на забезпечення комфортного проживання наших земляків, а й на наповнення міського бюджету.
Зокрема, відділом земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища підготовлено ряд угод про відшкодування збитків за фактичне землекористування суб’єктами підприємницької діяльності, що дає змогу проводити плату за використання землі та щомісяця поповнює міський бюджет більше ніж на 15 тис. грн., а також низку договорів оренди на земельні ділянки комерційного використання на суму понад 35 тис.грн. щомісяця. Значним досягненням міської влади стало залучення іноземного інвестора ТОВ “СЕ Борднетце Україна”, з яким укладено договір оренди земельної ділянки, згідно з яким місячний платіж складає більше 27 тис. грн. В цілому, за період нинішньої депутатської каденції за договорами оренди, угодами про відшкодування збитків та договорами сервітутного землекористування надійшло на рахунки міської ради 2,6 млн. грн. Крім того, до міського бюджету надійшло коштів від земельного податку у сумі майже 1,5 млн.грн.
Відділом містобудування, архітектури та капітального будівництва укладено 16 договорів про пайову участь замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Чорткова, за рахунок яких міський бюджет отримав близько 4,3 млн. грн. Відповідно до 22 укладених договорів про право користування місцями (для розміщення рекламних засобів), які перебувають в комунальній власності територіальної громади міста Чорткова міський бюджет щомісяця поповнюється на 1200 грн.
Також, за рахунок укладання тимчасових угод на отримання дозволів на здійснення торгівельної діяльності понад 60 000 грн. направлено до міського бюджету інспекцією з благоустрою, ще майже 12 тис. грн надійшло до міської скарбниці за відшкодування відновлювальної вартості зелених насаджень. 
Усі наші дії, кроки, рішення ми постійно висвітлюємо в ЗМІ. Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ забезпечує максимальне прозоре висвітлення дільності міської влади, її виконавчих органів, депутатського корпусу. 
Головним джерелом офіційної інформації для чортківчан є офіційний сайт chortkiv.org.ua, а також офіційна сторінка в мережі Facebook “Чортківська міська рада”. На сайті забезпечено розміщення нормативних документів, прийнятих міською радою та виконавчим комітетом, проектів рішень, регуляторних документів, що представлені для обговорення, бюджету міста та його виконання, інформації про структурні підрозділи виконавчих органів міської ради, їх адреси та телефони, конкурси, аукціони тощо. Щоденно на сайті та в мережі Facebook публікуються новини, анонси, плани заходів. Окрім розміщення інформації в електронних ЗМІ, сектор активно співпрацює з міською, районною, обласними газетами, обласною державною телерадіокомпанією, телекомпанією ТV-4 та ін. 
Протягом звітного періоду у міській газеті “Чортківський вісник” розміщено близько 200 матеріалів сектору про діяльність міської влади, у районній газеті “Голос народу”, обласних “Вільне життя”, “Свобода” опубліковано більше 10. 
Також працівники сектору тісно співпрацюють з ТРК “Львівська хвиля”, де транслюються інформаційні матеріали, привітання до знаменних дат, тощо. 
Підсумовуючи сказане, хочу ще раз підкреслити, що усі свої дії Ми спрямовуємо на єдину мету – покращення якості життя наших земляків та розвиток нашого рідного міста.
Перший рік нашої депутатської каденції – це лише перший крок на цьому шляху. 
Входячи у новий період, Ми вже маємо свою стратегію виконання завдань, які ставлять перед нами наші співгромадяни, усвідомлюємо відповідальність та маємо значні напрацювання щодо залучення іноземних інвестиції та проектного підходу у нашій роботі.
Переконаний, що задля виконання таких цілей мають об’єднатися усі жителі міста, незалежно від віку і соціального статку, політичних уподобань та поглядів. 
Це наше місто! 
Це наш спільний рідний будинок, який має бути затишним, комфортним і щасливим для усіх його мешканців.
Упевнений, що у нас з вами вистачить мудрості, виваженості, працьовитості й наполегливості, аби здійснити цю нашу з вами мрію. Я вірю в це! 























3 коментарі:

Анонім сказав...

Всьо гарно написано, згідна що за період коли В Шматько став мером нашого міста,багато чого змінилося в кращу сторону, місто стало чистішим,зявились дитячі майданчики в дворах(за що я як мама двох дітей дуже вдячна) Але я прочитала що в школі номер5 за рахунок міської ради були зроблені ремонти в класах,поміняно освітлення, двері.Знаю незіслів що заміна дверей, освітлення,ремонт класу все це було зроблено на кошти батьків дітей які там навчаються.

Бойчун Л. сказав...

Шановний пане,мер. Скористайтесь порадою голови ОСББ "Є.Коновальця №2", подаючи інформацію громаді міста перевіряйте її. Наше ОСББ належить до тих 13 новоутворених в цьому році, і на яке «впало благо» отримати капітально відремонтований фасад, а реально тільки бокові стіни та капремонт даху, якого і кому? але точно не нам. В нашому будинку проводили ремонт водовідливів, але цього ми б не отримали якби не скандальна будова під нашими вікнами. Три гаражі: для директора мед коледжу, прокурора та бувшого нач. поліції. Не в водіть людей в оману. Запрошуємо вас особисто все перевірити і отримати окрему подяку від жителів останнього поверху за кольорові стелі, які вони отримали під час заміни старих водовідливів на нові (заливали бітумом через кілька днів, очікували дощу). На нашому будинку до "капремонту даху" була металева огорожа на даху, майстри здали її на металолом, вона виконувала функцію страхування і блискавковідведення, може ви посприяєте її поверненню на дах. Є ще декілька цікавих моментів приходьте ми все вам покажемо, не цурайтесь нас ми громада яка вас обирала.

оля гуменюк сказав...

володимир петрович- молодець!дай Боже наснаги терпіння.У вас все вийде. А невдоволені будуть завжди.

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *