Власна справа чи високооплачувана робота: які можливості розбагатіти бачать для себе українці

Переважній більшості «білих комірців» грошей вистачає лише на їжу, одяг та найнеобхідніше. 

Лише троє зі ста можуть дозволити собі придбання автомобіля або нерухомості. За даними опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, найбільш імовірною можливістю розбагатіти українці вважають заснування власної справи та пошуки високооплачуваної роботи за кордоном.
Структура витрат є показником рівня та якості життя населення. За тим, які блага може дозволити собі людина, а на чому вимушена економити, можна судити про її матеріальну забезпеченість. І якщо в розвинутих країнах на продукти харчування, предмети першої необхідності й комуналку представники середнього класу витрачають не більше 40% щомісячного доходу, то в Україні ці витрати інколи досягають 80%. Зростання цін, інфляція й падіння рівня життя призводять до поступового зникнення в Україні середнього класу. Це підтверджують дані опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Як показало опитування, більшість «білих комірців» досить низько оцінюють своє матеріальне становище. Двом із п’яти грошей вистачає лише на їжу й предмети першої необхідності. Стільки ж офісних співробітників, окрім їжі та одягу, можуть дозволити собі придбання дрібної побутової техніки. 
У кожного сьомого є гроші на те, щоб купити будь-яку побутову техніку, меблі або зробити ремонт. Троє зі ста можуть здійснювати особливо великі витрати, такі як придбання автомобіля або нерухомості. 
І лише один зі ста зарахував себе до числа тих, хто ні в чому собі не відмовляє.
Згідно результатам опитування, матеріальне становище залежить від посади, яку займає офісний співробітник. Витрати лінійних спеціалістів і менеджерів середньої ланки рідко виходять за рамки покупки побутової техніки й ремонтів, в той час як топ-менеджери значно частіше здійснюють придбання автомобіля чи нерухомості. Також вищий відсоток топів серед тих, хто ні в чому собі не відмовляє.

Які варіанти для покращення фінансового становища здаються українцям найбільш реальними? Більшість «білих комірців» мислять прагматично. 
На думку кожного другого, більше шансів розбагатіти в тих, хто вирішив відкрити власну справу. Дещо менше половини вважають, що хороші гроші можна заробити, якщо виїхати за кордон, і ще третина переконані, що високооплачувану роботу можна знайти в Україні.

Ті, хто не бажають працювати й досягати успіхів своєю працею, покладаються на щасливий випадок. 
Кожний третій мріє опинитися в потрібному місці у потрібний час, кожний сьомий — вдало вийти заміж або одружитися, а кожний восьмий — виграти в лотерею. 
Практично кожен десятий впевнений, що заробити великі гроші в Україні чесним способом неможливо, тому єдиний варіант розбагатіти — піти на злочин. Ще 10% опитаних вірять у можливість отримати спадок і 5% — у ймовірність знайти скарб.
Фантазія «білих комірців» працює добре — поміж інших можливих способів розбагатіти вони пропонували: «стати депутатом», «мати доступ до держбюджету», «мати зв’язки й цінні знайомства», «стати висококласним спеціалістом», «потрапити в один із панівних мафіозних кланів», «зрозуміти, як робляться гроші», «вивчити шлях тих, хто вже розбагатів, і робити те саме».


Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у лютому 2016 року. В опитуванні взяли участь 3288 респондентів із різних регіонів України.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *