У Чорткові відбувся Студентський стартап:" соціально-економічний розвиток регіону»

В сучасних кризових умовах різко загострюються економічні й соціальні протиріччя. 
У цій ситуації найважливішим фактором подальшого ефективного, прогресивного розвитку є становлення сучасної наукової системи управління на всіх рівнях включаючи регіональний (територіальний). 
Вирішення регіональних проблем повинне спиратися на розгорнуту концептуальну основу, що припускає проведення глибоких теоретичних досліджень регіонального розвитку й регіональної політики. Забезпечення сталого соціально-економічного розвитку регіонів, підвищення їх конкурентоздатності неможливі без розробки нових ідей та проектів. 
З цією  метою сьогодні, 19 травня, в Чортківському навчально-науковому інституті підприємництва і бізнесу відбувся «Студентський стартап: соціально-економічний розвиток регіону»,-повідомляє сайт  


В міроприємстві взяли участь наступні команди: 
Гусятинський коледж ТНТУ, 
Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого 
ВП НУБіП України, 
Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж ім. О.Барвінського, 
Чортківський державний медичний коледж та Чортківський коледж економіки і підприємництва ТНЕУ. 

Головою журі на даному заході був заступник голови райдержадміністрації Іван Віват. 


Відтак у актовій залі вищевказаного навчального закладу були присутні представники міської влади, підприємництва та освіти, викладачі, студенти, активні діячі краю, мас-медіа.


Отож, розробниками найкращого стартапу стала команда Чортківського коледжу економіки і підприємництва ТНЕУ, які отримали цінний приз та можливу підтримку реалізації ідеї.


Іван Осипович привітав команду переможців та побажав їм реалізації усіх задумів та мрій, а також користуючись нагодою нагородив грамотою Чортківської районної державної адміністрації в.о. директора Чортківського навчального наукового інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ, доцента, кандидата юридичних наук Володимира Івановича Возьного  за сумлінну і плідну працю, високий рівень професійної майстерності, вагомий внесок у справу патріотичного виховання молоді та з нагоди 60-річного ювілею.
Захід завершився, а молоді учасники розпочали втілювати у життя свіжі і креативні ідеї у розвиток рідного регіону.
Старта́п (англ. startup), стартап-компанія — нещодавно створена компанія (можливо, ще не зареєстрована офіційно, але серйозно планує стати офіційною), що будує свій бізнес на основі інновацій або інноваційних технологій, не вийшла на ринок або ледве почала на нього виходити і що володіє обмеженим набором ресурсів. Часто стартап-компанії називають «гаражними».
Особливо часто термін «стартап» застосовується відносно інтернет-компаній і інших фірм, що працюють в сфері IT, проте, це поняття розповсюджується і на інші сфери діяльності.
Інновації, на основі яких будують свій бізнес стартапи, можуть бути як глобальними (тобто бути інноваціями у всьому світі), так і локальними (тобто, бути інновацією в окремо узятій країні, але при цьому в інших країнах ця технологія вже не є інноваційною). Прикладів локальної інноваційної технології є технологія скорингу потенційних позичальниківбанків на основі аналізу їх кредитних історій. Для України ця технологія є інноваційною, а для інших країн — наприклад, для США — це вже не є інновацією.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *