Через падіння рівня води на 2 метри та підвищення вартості енергоносіїв, влада змушена шукати додаткові запаси води та піднімати питання збільшення тарифів!

Під час зустрічі людей з Мером цікавила ситуація з водопостачанням. 

“Ця тема є особливо болючою для Чорткова і не лише для нашого міста. 
Адже через посуху рівень води різко зменшився. Вода пропадає в криницях, те ж саме відбувається із існуючими водозаборами, через які подається вода в оселі чортківчан. 
Лише за останній рік рівень води впав на 2 метри. 
Якщо до цього додати зношеність існуючих комунікацій, прориви, масове звільнення працівників з водоканалу, борги підприємства, то про чисту воду годі й говорити. 
Проте, ми спільними зусиллями намагаємось поліпшити ситуацію. 
Шукаємо додаткові запаси води, частково замінюємо існуючі комунікації, закуповуємо і втсановлюємо нове обладнання, вивчаємо досвід інших міст України. 
Але, разом з тим, ми повинні розуміти, що для того аби підприємство могло функціонувати, ми змушені будемо піднімати тариф на воду. 
Існуючий тариф, який діє ще з 2011 р. та неодноразово знівельований кількаразовим підвищенням вартості енергоносіїв, матеріалів та ростом мінімальної заробітньої плати себе вичерпав”, - зазначив Володимир Петрович.
А ось влада Борщова поставивши собі за мету забезпечити містян якісною водою не жаліється, а показує реальні результати
Для мешканців вулиць Незалежності, Підлісна, Сковороди та Тичини м. Борщева буде вирішена проблема питної води. Систему водопостачання цього житлового масиву будують за кошти державного фонду регіонального розвитку. Кошторис робіт –понад  5 млн 400 тис грн, з них з місцевого бюджету виділили – 821 тис грн. До водозабезпечення буде залучено 100 дворів – це близько 500 мешканців.
«Цей масив був збудований близько тридцяти років тому, однак, на сьогодні він не має жодної мережі централізованого водопостачання. Крім того, враховуючи ситуацію, яка склалась з поверхневими водами, в людей навіть відсутня вода в криницях. Це стало основними причинами подачі цього проекту на фонд регіонального розвитку. На сьогоднішній день вже почата його реалізація, а до жовтня місяця плануємо завершити всі роботи. Проект передбачає собою будівництво окремої мережі водопостачання разом із водозабором. В останньому буде збудовано дві свердловини, які повністю забезпечуватимуться автоматизованою водо-насосною станцією, функціонування останньої обходитиметься без потреби в обслуговуючому персоналі. Також, в рамках цього проекту буде реалізовано і будівництво водопровідних мереж довжиною 1,6 км»,  –  зазначив заступник міського голови міста Борщів Максим Мазурок,- повідомляє сайт



Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *