Вода у Чорткові заражена кишковою паличкою та цитробактером!

За результатами проведених моніторингових санітарно-гігієнічних, лабораторно-інструментальних досліджень, розслідування випадків інфекційних захворювань фахівцями ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» за 12.08.2016 року встановлено наступні невідповідності нормативним вимогам.-Повідомляє сайт
У місті Чортків, водозабори: 
військової частини (1 взірець), 
«Білокамінна» (1 взірець), 
«Нова насосна» (1 взірець), 
«Стара насосна» (1 взірець), 
залізної дороги (1 взірець), 
цукрового заводу (1 взірець) 
виділено загальні колі-форми, цитробактер, кишкова паличка.
довідково
Кишкова паличка - це рухливий палочковидный мікроорганізм, який мешкає в кишковому тракті людини як один із основних складових нормальної кишкової флори.
У перші години після народження людський організм заселяється бактеріями з навколишнього середовища, і кишкової палички відведено своє певне місце, функції і кількість. Ця бактерія бере участь у перетравленні їжі, синтезі деяких вітамінів, сприяє придушенню росту патогенних мікроорганізмів.
Все вищесказане відноситься до так званих нешкідливим штамів кишкової палички, які, перебуваючи в певній пропорції з іншими мікроорганізмами, що населяють кишечник, приносять користь організму. Причому у кожної людини є власна норма пропорційного співвідношення мікроорганізмів.
Небезпека кишкової палички
Однак, проникаючи в інші органи, навіть нешкідливі кишкові палички можуть викликати запальний процес. Наприклад, у жінок кишкова паличка може викликати кольпіт (запалення піхви), основні симптоми якого - свербіж і жовтуваті виділення з неприємним запахом. Поширюючись далі за статевим органам, ця бактерія здатна викликати запалення шийки матки, яєчників. Проникнувши в сечовипускальний канал, вона може вразити сечовий міхур і нирки. Потрапивши в органи дихання, кишкова паличка може стати причиною ЛОР-захворювань.
Крім цього, існують різновиди кишкової палички, здатні викликати у людини гострі кишкові захворювання (колі-інфекції). У їх число входить гемолітична кишкова паличка, яку виявляють при аналізі калу. З великою кількістю патогенних бактерій організму навіть при хороших захисних силах впоратися важко, тому виникає захворювання.
Інфекція передається через їжу, воду, побутові предмети. Також «підхопити» кишкову паличку можна, вживаючи некип'яченого молока або недостатньо термічно оброблені страви з м'яса.
Симптоми зараження кишковою паличкою у дорослих
Інкубаційний період (до появи симптомів отруєння кишковою паличкою) триває від 3 до 6 днів.
Після зараження патогенні кишкові палички починають активно розмножуватися, приводячи до порушення травлення і до запалення слизових оболонок кишечника. Внаслідок цього спостерігається основний симптом зараження кишковою паличкою - діарея. Пронос може бути з домішкою слизу і крові.
Які ж симптоми можуть спостерігатися при отруєнні кишковою паличкою? Інші ознаки можуть бути присутніми, але не є обов'язковими в даному випадку. До них відносяться:
нудота;
блювота;
підвищення температури тіла;
загальна слабкість;
відсутність апетиту;
біль у животі .
Найбільш небезпечним наслідком отруєння кишковою паличкою,


супроводжується частим проносом і блювотою, є втрата організмом рідини і солей. Це проявляється відчуттям сухості в горлі, спрагою. Тому в першу чергу хворому потрібно забезпечити постійне поповнення втрати рідини, підтримку нормального водно-сольового балансу. Також при лікуванні вживаються заходи щодо усунення інтоксикації організму, призначаються препарати для відновлення і стабілізації кишкової мікрофлори.
Іноді гемолітична кишкова паличка може не давати ніяких симптомів. В такому випадку людина є здоровим носієм цієї бактерії. Але небезпека інфікування оточуючих зберігається.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *