Скоро водії які не встигнуть "перевзути" авто в зимову гуму до 1 листопада матимуть проблеми з поліцією!

Основним завданням у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні є зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму зі смертельними і іншими тяжкими наслідками. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я ДТП є головною причиною смертності молоді у віці 15-29 років.

В Україні за останні п'ять років зареєстровано 293тис. дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло майже 37 тис. осіб і травмовано понад 286 тис.

Українська статистика підтверджує, що найбільша кількість ДТП трапляється пізньої осені і ранньою зимою. У цей період аварійність на дорогах збільшується на 30-40%.

У той же час існують шляхи зниження дорожньо-транспортного травматизму, зарекомендували свою ефективність в інших країнах світу. Так, в Фінляндії і Швеції діють закони, які роблять наявність зимової гуми обов'язковим. Відсутність якої є грубим порушенням правил дорожнього руху і карається великими штрафами.

Виходячи з цього, народним депутатом Юрієм Шаповаловим було запропоновано проект Закону №5362 від 04.11.2016 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо безпеки колісних транспортних засобів». Законопроект встановлює, що з 1 листопада по 1 квітня в дорожньому русі не допускається участь транспортних засобів із загальною масою до 3,5 тонн включно, легкових і вантажопасажирських автомобілів із загальною масою понад 3,5 тонн, а також автобусів загальною масою до 5 тонн, які не обладнані зимовими шинами на всі колеса.

Крім цього, пропонується встановити адміністративну відповідальність за керування транспортним засобом не обладнані зимовими шинами в період з 1 листопада по 1 квітня.

Запропоновані зміни сприятимуть поліпшенню стану безпеки дорожнього руху в державі.

Немає коментарів:

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *