Топ 5 місць Чорткова, які має відвідати кожен

Коли приїжджаєш у чуже місто одразу, що спадає на думку: «А куди б то піти?». 
Адже у любому закутку країни є своя місцина, яку варто відвідати. Знаючи що враження про місто складається із побаченого в ньому, починаєш шукати цікаву для себе локацію. Навколишні пейзажі, місцеві заклади, культурні пам’ятки та багато чого іншого не одразу кидаються в очі. 
І тому ми вирішили допомогти гостям міста склавши ТОП 5 місць Чорткова, які варто відвідати.


Отож першим у нашому списку є Домініканський костел, який знаходиться у самісінькому центрі міста. Заснований був Станіславом Гольським у 1610, а на початку ХХ століття з нього возвеличився новий, побудований у неоготичному стилі костел. Оточений дорогами, вистеленими базальтовою бруківкою, стіни будівлі вимурувані у вдалому поєднанні каменю та червоної цегли, а мальовниче оздоблені фасади підкреслює дах із червоної черепиці. На сьогоднішній день цей костел є одним з найгарніших костелів західної України.

Буквально зробивши декілька кроків униз, опиняємось біля старої ратуші будівництво якої велось з 1905 по 1908 рік. На фахверковій вежі видніється швейцарський годинник з чотирьма циферблатами. А з шпиля вежі добре помітно флюгер у вигляді півня.

Наступну позицію посідає Замок Гольських, побудований як родинний замок шляхтичів Гольських на початку ХVII ст.. Мури замку мають п’ятикутну форму і розташовуються під Вигнанською горою на лівому березі річки Серет. З 2010 року входить до складу Національного заповідника «Замки Тернопілля».

Ще одним цікавим для туриста місцем може стати Рудькова балка – унікальна інженерна споруда, яка здійснює водозабір. Побудована була ще у 1904 р. австрійцями і у довжину сягає близько сотні метрів. Із настанням весни, зарослі мохами та травами мури стають одним із улюблених місць для чортківських фотографів.

На завершення варто побувати на оглядовому майданчику, який в народі отримав назву «Голівуд». Проходивши весь день шукаючи цікаві місця, ще раз оглянути їх, проте уже зверху. Захід сонця, який можна спостерігатиз найвищої точки чорткова лише додасть атмосферності до ваших спогадів.
Гречківський Степан
Фото Натяля Томаш

1 коментар:

bigfan сказав...

На Голівуді також можна побачити красиві рукотворні печери на закинутому карєрі, з яких раніше вибирали пісок. А от Рудькова балка останніми роками просто таки кишить кліщами, тому після екскурсії раджу ретельно оглянути шкіру на наявність паразитів.

Напишіть свою НОВИНУ

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *